4 ilden karantina kararları

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir sokak, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde iki köy ve ​Karabük'ün Eskipazar ilçesinde bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ikinci kez karantinaya alınan İçköy Mahallesi'nde kısmi karantinaya geçildi.

4 ilden karantina kararları
4 ilden karantina kararları
GİRİŞ 31.08.2020 20:20 GÜNCELLEME 31.08.2020 22:50

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir sokakta karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Denizevler Mahallesi 4041. Sokak'ta pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler olduğu tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca sokağın karantina altına alınmasına karar verildi.

Emniyet ekiplerinin giriş ve çıkışında önlem aldığı sokakta yaşayanların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

SIVAS'TA İKİ KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde iki köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Yıldızeli ilçesine bağlı Çete ve Aşağı Subaşı köylerinin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, karantina nedeniyle köylere giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

KARABÜK'TE BiR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde bir köyün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınacağı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun, Bayındır köyünde Kovid-19 testi pozitif çıkanların ve temaslıların sayısının artması nedeniyle bu geceden itibaren 14 gün karantina tedbirinin uygulanmasına karar verdiği belirtildi. 

Köye giriş ve çıkışların sınırlandırılacağı kaydedildi.

BOZÜYÜK'TE KARANTİNA ALTINDAKİ MAHALLEDE KISMI KARANTİNAYA GEÇİLDİ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ikinci kez karantinaya alınan ve 14 günlük karantina süresi bugün sona eren İçköy Mahallesi'nde karantina kalkarken, yaklaşık 15 hanede ise karantinasının devam edeceği belirtildi.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadelede alınan önlemler kapsamında Bozüyük’te geçtiğimiz günlerde ikinci kez karantinaya alınan İçköy Mahallesi için 14 günlük süre bugün saat 20.00’de sona erdi. İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından pozitif vaka sayılarının varlığını sürdürmesi ve temaslı sayısının çokluğu göz önünde bulundurularak mahallede komple karantinanın kaldırılarak, kısmi karantinanın devam etmesine karar verildi. Mahallede pozitif vaka ve temaslı sayılarının görüldüğü yaklaşık 15 hanenin karantinasının devam edeceği belirtildi.

Mahalle Muhtarı İbrahim Ölçer, bu akşam itibarıyla mahallede karantina süresinin sona erdiğini söyledi. Ancak mahallede henüz korona tehlikesinin geçmediğini ifade eden Ölçer, “Bu akşam saat 20.00 itibarıyla 14 günlük ikinci karantina dönemini geride bıraktık. Vatandaşlarımızın sağlığını bizler de düşünüyoruz ama bu karantina süreci mahallemiz için çok sancılı geçiyor. Mahalle sakinlerimizin çoğunluğu nakliyecilik yaparak ve inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyor. Karantina uygulandığında da evlerine ekmek getirmekte zorlanıyorlar. Mahallemizde vaka tespit edildiğinde mahalleyi komple karantinaya almak yerine vaka ve temaslıların bulunduğu konutların karantinaya alınmasını daha doğru buluyorum. Dolayısıyla vaka ve temaslı olmayan mahalle sakinlerimiz mağdur olmayacaklardır. Yeni uygulamadan mahalle sakinlerimiz adına daha memnun oldum. Yetkililerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca mahalle sakinlerimizi de bu sıkıntılı günlerde daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Lütfen kurallara uyarak eski sağlıklı günlerimize geri dönelim” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu