Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Sokağa çıkma yasağı getirildi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklıklarının Karadeniz'de 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde de 4 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. KKTC'de ise, aşırı sıcaklar nedeniyle 5 Eylül tarihine kadar 11:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çalışma yasağı uygulanacak.

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Sokağa çıkma yasağı getirildi
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Sokağa çıkma yasağı getirildi
GİRİŞ 01.09.2020 18:03 GÜNCELLEME 02.09.2020 09:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemizin çoğu bölgesinde yağış beklenmiyor.

Hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesimlerinde 2-4 derece, diğer yerlerde 4-8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SICAK HAVA UYARISI

 

Hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesimlerinde 2-4 derece, diğer yerlerde 4-8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUZEY BÖLGELERİ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Kars, Ardahan ve Bayburt çevreleri ile Artvin'in iç, Gümüşhane'nin doğu ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 45 derecenin üstünde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle 31 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında bakanlık tarafından saat 11:00-16:00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağı uygulayacak.

Yapılan açıklamada "Ülkemizde mevsim normallerinin üstünde görülen hava sıcaklığı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile görüş alışverişinde bulunarak 31 Ağustos – 5 Eylül 2020 tarihlerini kapsayan günlerde 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağı getirilmesini kararlaştırmıştır denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor