Türkiye'den Avusturya'nın akılalmaz iddiasına cevap!

Dışişleri'nden Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddiasına cevap geldi. Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Avusturya'nın akılalmaz iddiasına cevap!
Türkiye'den Avusturya'nın akılalmaz iddiasına cevap!
GİRİŞ 02.09.2020 00:36 GÜNCELLEME 02.09.2020 00:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sözcü Aksoy, Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığına dair iddialar hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

'İDDİALARI REDDEDİYORUZ'

 

"Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır." ifadelerini kullanan Aksoy, Avusturya hükümetinin, bu iddialardan tamamen gayri-ciddi reflekslerle Türkiye'yi itham eden sonuçlar çıkarmasını hayretle karşıladıklarını bildirdi.

Yapılan beyanların, Avusturya siyasetinin, popülist söylem sarmalından ve Türkiye karşıtlığı saplantısından kurtulamadığını da bir kez daha gösterdiğine işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

'DEVLET CİDDİYETİNE DAVET EDİYORUZ'

 

"Bu durumun, Avusturya'daki Türk toplumunun huzurunu kaçırdığı ve Türkiye-Avusturya ilişkilerine zarar verdiği bilinmelidir. Avusturya hükümetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz."

YORUMLAR 25
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi elçilikleri, konsoloslukları yokmuymuş Bunlar ne yapıyormuş.bunuda açıklasınlar
    Cevapla
  • byx68 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan iki sene önce Avusturyada bir cami yönetiminde görev aldim, Avusturya polisi yönetimdeki herkesle birlikte camii imamini sorguya aldi. Sorguda bizlere sorulan sorularin arasinda TIM teskilatini biliyormusunuz ve onla kontaginiz oldumu oldu Ben ne alaka TIM teskilatini bilmeyenmi var dedim onlarda iliskiniz olmadigini biliyoriz ama politikacilar böyle sormamizi bize söylediler dedi. Anlasilacagi gibi hersey politik.
    Cevapla
  • 1919 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar savaşı korukluyorlar kan içme vakti geldi kâfir sürüsünün ama bu sefer onların kanları topraktaki canlılara fayda saglar
    Cevapla
  • İşlerineGelmedi: 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamlar ajanlık yapıyor iddiasını paralel de seslendirmedi mi? O ülkelerin derdi belli. İslam'a karşı her türlü savaşıyorlar.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah, günden güne büyüyoruz. Artık düne kadar haritada yerimizi bilmeyenler bugün seceremizi tutuyor kendi iç hesaplaşmalarını bize düşmanlık üzerinden yürütüyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!