ALES sonuçları açıklandı

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin katılım gösterdiği ALES sınavı, ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre 7 Eylül’de açıklanacaktı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ALES sınav sonuçlarının kontrolünün tamamlandığını duyurdu ve ÖSYM ALES sonuçlarını açıkladı. Sınava katılan adaylar, sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebiliyor.

ALES sonuçları açıklandı
ALES sonuçları açıklandı
GİRİŞ 03.09.2020 10:16 GÜNCELLEME 03.09.2020 10:56

Bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan veya lisans mezunu olan kimselerin, akademik kariyer yapabilmesi için ALES sınavından yeterli puanı alması gerekiyor. 16 Ağustos'ta yurt genelinde gerçekleştirilen ALES sınav sonuçları bugün açıklandı.

 

ALES SINAV SONUÇLARI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ALES sınav sonuçlarının açıklanmasını erkene aldıklarını duyurdu.

2020 ALES/1 sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabiliyor.

ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Aygün'ün açıklaması şu şekilde;

Değerli ALES Adaylarımız, lisansüstü başvurularınızı yapabilmeniz için sonuç açıklama tarihini öne alarak 7 Eylül olarak ilan etmiştik.  Çalışmalarımızı hızlandırdık ve değerlendirme işlemlerini daha erken tamamladık ve bugün sonuçları sizlerle paylaşacağız. Hayırlı olsun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti