Ateşkes sonrası bir ilk! Erdoğan kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Sarrac ile bir araya geldi.

GİRİŞ 06.09.2020 14:05 GÜNCELLEME 06.09.2020 16:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kısıklı'daki evinde geçirdi. Erdoğan, bugün öğle saatlerinde buradan ayrılarak Gülhane'de 28 Şubat temalı sergiyi ziyaret etti. Erdoğan daha sonra ise kritik görüşme için Vahdettin Köşkü'ne geçti. Başkan Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Faiz Es-Serrac'ı kabul etti.

 

 

LİBYA'DAKİ SON DURUM MASAYA YATIRILIYOR

Türkiye'nin desteklediği meşru hükümetin başbakanı Serrac, Başkan Erdoğan ile Libya'daki son gelişmeleri paylaşacak. Ateşkes çağrısının ardından Hafter'in taciz saldırılarının artması bölgede gerginliği yeniden artırmaya başladı.

 

 

Serrac atılacak adımlar konusunda detayları aktaracak. Başkan Erdoğan da izlenimlerini ve fikirlerini beyan edecek. Görüşmenin ardından bir yazılı açıklama bekleniyor.

Türkiye, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin arkasında duran tek ülke olarak öne çıkıyor. Libya UMH, Türkiye'nin de desteği ile büyük başarı yakalamış, Hafter'i yenilgiye uğratmıştı.

YORUMLAR 6
  • nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın serrac el pence divan durmana gerek yok siz bizim kardeşimizsiniz rahat ol karşındaki islamın sancaktarı türklerin lideri
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    sonuç çıkmayacak gibi aynı suriyede olduğu gibi afrin cerablus vs vs derken bakıyoruz sınırımızda ypg/pkk hem rus hem conilerce desteklenmiş üsler kurulmuş ticarete (uyuşturucu ve artık petrol) atılmışlar arada bir terörö saldırıları ile gündemden düşmüyorlar libyada aynı sirte cufra hala beklemede yetmezmiş gibi sanki libya yetkilileri ile bir sıkıntı var
    Cevapla
  • ali dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kişi aklı ayrı, devlet aklı ayrıdır. Siz merak etmeyin devletimiz en iyisini düşünür ve yapar.
    Cevapla
  • Düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de bir sıkıntı var
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyalı kardeşlerimizle sonuna kadar beraberiz. Sömürgeci Macron'un darbeci kuklası Hafter'e geçit yok. BAE de kendini parasıyla rezil etmekten vazgeçsin.
    Cevapla
  • kirkdort44 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?