Erol Mütercimler'in skandal ötesi sözler sonrası 81 ilde harekete geçildi!

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Çal, bir televizyon programında İmam Hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla yazar Erol Mütercimler hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Erol Mütercimler'in İmam Hatipliler ile ilgili sarf ettiği skandal sözler sonrası birçok kuruluş ve isimden tepki yağdı.

GİRİŞ 09.09.2020 00:05 GÜNCELLEME 09.09.2020 03:52
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, AA muhabirine, Erol Mütercimler'in imam hatiplilerin tamamını ifade eden bir tarzla, "imam hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar" gibi tahkir edici bir ifade kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

 

Son dakika: Ve Erol Mütercimler çark etti! Savunması 'pes' dedirtti


'ARKADAŞLARIMIZ ŞUAN DA TEYAKKUZ HALİNDE'

Bu söylemin tüm imam hatiplileri ciddi şekilde itham altında bıraktığını belirten Çal, imam hatip camiasını bu konuya tepki koymaya davet etti.

Çal, "ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hemen hızlı şekilde avukatlarımıza talimatı verdik. Bu konuyla ilgili hukuki süreci hızlı şekilde başlattık. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı şekilde tüm illerimizdeki imam hatipliler derneklerini aynı davayı açması için teşvik ediyoruz. Arkadaşlarımız da şu anda teyakkuz halindeler, onlar da çok inanılmaz tepki koymuş durumdalar. Erol Mütercimler denen bu adama dava açacaklar." dedi. 

 

 

'ÇOK ÇİRKİN VE KABUL EDİLEMEZ'

Tüm imam mezunlarının davaya destek vermesini isteyen Çal, "Çünkü ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin, sanki imam hatipler tecavüzcü yetiştiriyor, sanki imam hatipliler hırsız yetiştiriyor gibi bir yaklaşım tarzı var. Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak üzere imam hatipli. Birçok genel müdür ve bürokratlarımız imam hatipli. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez." ifadesini kullandı.
 

Nedim Şener, Erol Mütercimler’i anlattı: Sahtekar...
 


"EROL MÜTERCİMLER'DEN DERHAL ÖZÜR DİLEMESİNİ, İSTİYORUZ"

Erol Mütercimler'den özür beklediklerini vurgulayan Çal, şöyle konuştu:

"Erol Mütercimler'den derhal özür dilemesini istiyoruz. Çünkü imam hatipliler Türkiye'ye değer yetiştiren, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullar. Bunlar çok önemli. Sanki imam hatipler bu ülkede yer altında örgütlenmiş yapılar gibi bir yaklaşım tarzı ortaya konulması çok çirkin. 

'ALÇAKÇA İMAM HATİPLİLERİ TAHKİR EDEN YAKLAŞIMLARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Ayrıca, 1 milyon 400 bini bulan öğrencisiyle, o yavrularımızı da bu manada çok çirkin bir şekilde etkiliyor. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu adamın televizyonlara çıkıp da alçakça imam hatiplileri tahkir eden yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız, her türlü tepkiyi ortaya koyacağız." 

'BİZ HER TÜRLÜ ANLAYIŞI BAŞIMIZIN TACI YAPIYORUZ'

Mütercimler'in televizyon programında hiç alakası olmayan konuyu imam hatiplilere getirdiğini aktaran Çal, şunları kaydetti:

"Hiç alakası olmayan bir konuyu imam hatiplilere getirerek tamamen düşmanca, kin kusan ve kabul etmeyen bir yaklaşım tarzıyla bu açıklamayı yapıyor. Yani toplumu kategorize eden bir yaklaşım tarzı var. Bizim bu toplumda birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye namzet bir anlayışımız var. Biz her tür anlayışı başımızın tacı yapıyoruz. Herkes dilediği gibi yaşasın, dilediği şeye inansın, herkes dilediği şekilde hayatını sürdürsün istiyoruz ama bu adam eğitimde yüzde 13 olan imam hatiplileri kabullenemeyecek kadar düşman ve kindar bir yaklaşım tarzıyla hareket ediyor." 

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler Haber Global'de katıldığı bir programda "İmam hatiplerden mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor" demişti.

Haliç Üniversite'sinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: 

07 Eylül 2020 tarihinde bir televizyon programına katılan Dr. Öğr. Üyesi Erol Mütercimler’ in “İmam Hatip Liseleri” ile ilgili yaptığı konuşma Üniversitemiz görüş ve fikirlerini yansıtmamaktadır.

Üniversitemiz nezdinde İmam Hatip Liseleri birçok başarılı Devlet Adamı, Siyasetçi, Din Adamı, İş İnsanı, Akademisyen ve Kamu Görevlisi yetiştirmiş güzide ve saygın bir eğitim kurumumuzdur. Konu ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği kapsamında soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur,

Haliç Üniversitesi Rektörlüğü 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ: KABUL EDİLEMEZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler'i şiddetle kınadığını bildirdi.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her gencimiz birer gelecek ve umuttur. İlimle irfanla bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarımızdan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU: EDEP YOKSUNLARINI ŞİDDETLE KINIYORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da konuyla ilgili, "İmam Hatip okulları, kurulduğu günden bugüne Türkiye için çalışan, uğraşan, emek veren nesiller yetiştirmiştir. İmam Hatipli olmaktan her zaman gurur duyan biri olarak, içindeki nefreti kusan edep yoksunlarını şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı. 

UĞUR IŞILAK: CENAZE NAMIZINI KILDIRIN İMAMA YAZIKLAR OLSUN!

Ünlü sanatçı Uğur Işılak da Erol Mütercimler'in skandal sözlerine sert tepki gösterdi.

Işılak sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Okuluna, makamına ve şahsına hakaret eden leşlerin cenaze namazını kıldıran imama yazıklar olsun." dedi.

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: YASAL İŞLEMLER VE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını bildirdi.

Nazif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Mart 1924'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4. maddesi gereğince açılan ve yaklaşık yüz yıldır Türk eğitim sisteminde özgün tasarımıyla gelişerek uluslararası düzeyde kabul gören imam hatip okullarına ve mezunlarına kamuoyu önünde, bir televizyon programında iftira ve hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler'i şiddetle kınadığını belirtti.

Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır." dedi. 




TÜRKİYE DÜŞÜNCE PLATFORMU'NDAN AÇIKLAMA!

Türkiye Düşünce platformu bir haber kanalında Erol Mütercimler isimli şahsın, imam hatip öğrencileri ve mezunlarına yönelik hakaret içerikli sözlerine yönelik bir basın açıklaması yaptı:


Bir haber kanalında tartışma esnasında Erol Mütercimler, ülkemizin gurur kaynağı olan ve sayısız başarılara imza atan İmam Hatip lisesi öğrenci ve mezunlarına yönelik kasıtlı olarak hakaret ve küçümseme içeren talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. İmam Hatip liselerinin geçmişten günümüze kadar ülkeye ve milletimize sayısız katkıları ortadadır. Halihazırda ülkemizi ve millî menfaatlerimizi uluslararası çapta savunan ve icraatları ile ülkemizin son yıllarda dünya çapında tanınmasını sağlayan, vatanına ve milletine aşık cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi de bir İmam Hatiplidir. Bu zihniyeti çok yakından biliyoruz. Yıllarca bu okuldan mezun talebelerin vatan ve milletine hizmet etmemesi için önlerini kapayan bu zihniyet bir türlü bitmiyor. Bitecek gibi de görünmüyor. Sonuna kadar bu basit zihniyet ile mücadelemiz devam edecek ve vatanına, milletine, dinine ve medeniyetine bağlı İmam Hatip talebelerinin ve diğer tüm öğrenci kardeşlerimizin en iyi şekilde ülkelerine hizmet etmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Erol Mütercimlerin bu karanlık düşüncelerini en sert biçimde kınıyoruz, kendisini camiadan özür dilemeye davet ediyoruz.

MAHİR ÜNAL: ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan çirkin sözlere tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundan Ünal, ''Yıllardır vesayetin, yıpratıcı katı azınlığın, en ağır hoşgörüsüzlüklerin bütün araçlarıyla saldırdığı imam hatip camiası Erol Mütercimler'in çirkin saldırısına maruz kalmıştır. İmam hatip camiası kin ve nefrete karşı bağışıklık sahibidir, her zaman cehalete ilim ve basiretle cevap vermiştir. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜL: PIRIL PIRIL EVLATLARIMIZ YETİŞİYOR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tepki çeken sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gül, ''Okul sıralarında inancına, toprağına, milletine bağlı erdemli dostlar biriktirdik. Dün olduğu gibi bugün de İmam Hatiplerimiz ve tüm okullarımızda pırıl pırıl evlatlarımız yetişiyor.Geleceğimiz gençlerimiz, art niyetli çirkin genellemeleri değil, övgü sözlerini hak ediyor.'' ifadelerini kullandı.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI: BUGÜN AYNI HAYALİ KURANLAR...

Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı çirkin sözlere ilişkin, ''Ben Erzurum İmam Hatip Lisesi mezunuyum! Dinsiz bir millet hayali kuranlar, •Bize Çankaya yeter; Kâbe, Arabın olsun, diyenler, Peygamber Efendimiz(sav)’e hâşâ deli, yalancı, sapık demişlerdi.
Bugün aynı hayali kuranlar da o Peygamber(sav)’in ümmetine sahtekar ve sapık diyor.''
ifadelerini kullandı.

EMİN PAZARCI: ANCAK HASTALIKLI KAFALAR...

Gazeteci Yazar Emin Pazarcı, tepki çeken sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Pazarcı, ''Bu nasıl bir kin? Bu nasıl bir nefret dili? İmam Hatiplilerin tamamı, ancak hastalıklı bir kafa tarafından "tecavüzcü" ilan edilebilir. İyi oldu, 81 ilde suç duyuruları yapılıyor Erol Mütercimler hakkında. Ama yetmez, peşinden tazminat davaları gelmeli. Yoksa çok kirletecekler.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 285
  • Ihm 3 yıl önce Şikayet Et
    Çare idam...
    Cevapla
  • Elif Lam Mim 3 yıl önce Şikayet Et
    Onun gibilerin gençlerimizi yalan tarihle zehirlemesine izin veren koruma kanunlarını kaldırmadığımız sürece yalanlarla chp gençliği yetişiyor. Bunu durdurma zamanı gelmedi mi ? Gençlerimizi dindar nesil yapmak için gerçekler rahatça yasakçsız konuşulmalı, tv programlarında gerçekler söylenince hapis cezası olmamalı. Arşivlerden gerçek tarih bilgilerimiz çıkarılmalıdır. Gençlik gerçek tarihle yetişince bakın o zaman chp oy moy alıyor mu ?
    Cevapla
  • AbdulKahhar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların zihniyetleri kanunla korunuyorsa , gerçek tarihimiz özgürce tartışılamıyor , arşivlerde çürütülüyorsa bunun gibi zihniyetler hep yetişecek, gençlerimiz Osmanlı Ruhunu anlamadan yetişecek. En kötüsü de chp zihniyeti yüzde 25 gibi yüksek oylar alacak. Kırın bu kısır döngüyü artık.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    mason tohumu hangi locadan
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail tarafından "Türkiye de bizim desteklediğimiz 74 tarikat var" söylemini bi kenarda tutarsak , bu tür sapık olayları şişirerek toplumda gerginlikler ve maneviyatı ve İslamı hedef alma çabası ve değerlendirmeler "geçmişte Fadime Şahin ve Müslüm gündüz " kumpaslarını düşündürüyor ..Nitekim burdan ortalanan topa MÜTERCİMLER'in kafa atarak "imam Hatiplilerle ilgili" topumdaki kutuplaşmayı fiştaklayan bir noktaya getirdi. Tıpkı geçmişteki 28 Şubat "balans ayarı" zihniyetinin modern versiyonu..Evett “BAYAT YEMEK” filmini yeniden çekiliyorrr..Sahne 4 cekim 5..Motorrrrr....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?