Türkiye'den İsveç'e çok sert tepki: Lanetliyoruz!

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yaptığı açıklamada, ''İsveç’in başkenti Stokholm’de bir grup ırkçı barbarın kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i yakarak saygısızlık yapmalarını lanetliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.09.2020 21:53 GÜNCELLEME 10.09.2020 22:13
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yaptığı açıklamada, ''İsveç’in başkenti Stokholm’de bir grup ırkçı barbarın kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i yakarak saygısızlık yapmalarını lanetliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup ırkçı barbarın kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakarak saygısızlık yapmalarını lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İsveç’in gösteri için başvuruda bulunan kişilere izin vermemesinin olumlu bir adım olarak görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Ancak Danimarkalı ırkçı partiye mensup kişiler ve amaçları çok iyi bilindiği halde, provokatif eylemlerin engellenemediğini, bu hastalıklı kişilerin de bundan faydalanmaya devam ettiklerini üzülerek görmekteyiz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Maalesef basın, sanat ve ifade özgürlüğü kisvesi altında İskandinav ülkelerinde son yıllarda İslam'a karşı saygısızlığın yaygınlaştığı ve engellenemediği görülmektedir. Breivik ve Tarrant gibi ırkçılar erken aşamalarda tespit edilip durdurulmadıkça, bu tür eylemlerin tekrarı kaçınılmaz olacaktır. İsveç makamları ile ırkçılık ve İslam düşmanlığı vakalarının bulunduğu tüm ülkelerin gerek Avrupa kurumları çerçevesinde gerek ulusal boyutta bu illetle mücadelede tüm önlemleri almalarını bekliyoruz."

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) üyeleri İsveç'in başkenti Stockholm'ün Rinkeby Mahallesi'nde izinsiz bir eylemde Kur'an-ı Kerim yakarak sosyal medyada yayımlamıştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    isveç faşistleşti aynı hitler gibi hiç incil yakan bir müslüman gördünüzmü bunlar kadar aptal akılsız değildirlerde ondan
    Cevapla
  • Ükeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün hepiniz öleceksiniz.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende yanacağın günü bekle. Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • vatandaş. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc laneti üzerlerine olsun.
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için Kuranın Allahın kelamı olduğunu ve Allahın bizim rabbimiz olduğunu bildikleri halde bunu yapanların hükmü bellidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız