MİT'ten operasyon! Ukrayna'da bulunan PKK mensubu İsa Özer Türkiye'ye getirildi

Son dakika: Ukrayna'da bulunan PKK/KCK mensubu İsa Özer, MİT'in yurt dışı operasyonu ile Türkiye'ye getirildi. Doğubayazıt Sulh Ceza Hakimliği’nin “Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olma” suçundan hakkında kırmızı bülten çıkarma çalışmaları yürüttüğü Özer’in, “Suçu ve Suçluyu Övmek, Terör Örgütü Propagandası Yapmak” ve “Resmi Belgede Sahtecilik Yapma” suçlarından da açılmış çok sayıda davası bulunuyor.

GİRİŞ 11.09.2020 00:07 GÜNCELLEME 11.09.2020 10:03
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika: Ukrayna'da bulunan PKK/KCK mensubu İsa Özer, MİT'in yurt dışı operasyonu ile Türkiye'ye getirildi.

 

 

UKRAYNA'NIN ODESA KENTİNDE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

 

 

Edinilen bilgiye göre, hakkında yakalama kararı çıkınca Türkiye'den kaçan İsa Özer'in bir süredir Odesa'da olduğu tespit edildi. Terör faaliyetlerini Ukrayna'dan sürdürdüğü belirlenen Özer, MİT'in özel yöntemleriyle Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi.

Doğubayazıt Sulh Ceza Hakimliğinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında kırmızı bülten çıkarma çalışmaları yürüttüğü Özer'in "suçu ve suçluyu övmek", "terör örgütü propagandası yapmak” ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından da hakkında açılmış çok sayıda davası bulunuyor.

PKK/KCK'ya 1996'da katılan İsa Özer'in Romanya'da PKK yanlısı bir dernek üyesi olduğu, Türk vatandaşlarından zorla para aldığı ve haraç topladığı gerekçesiyle bir süre tutuklandığı ve sonrasında sınır dışı edildiği bildirildi.

Özer'in 2012'de PKK/KCK Ağrı yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklandığı, tahliye olduktan sonra 2014'te sözde "PKK/KCK Doğubayazıt Kent Meclisinde yürütme kurulu üyesi" olarak görev aldığı anlaşıldı. Özer, hakkında arama kararı çıkarılması üzerine yasa dışı yollarla Türkiye'den kaçmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    mit son zamanlarda çok güzel şeyler yapıyor kutluyorum Bence devlet başka rakip devletlerlede terör oluşturma kaos yapma halkı galeyana getirme sabotaj ve diğer terör eylemleri için özel aşan yetiştirmeli bunlar en az 4 yabancı dil Türkçe gibi bilmeli derin devlet çizgisinde diğer düşman devletlerde faaliyetler yürütmeli deşifre olanlar ülkeye çekilmeli mesela fransa şu anda 20 vilayetinde 200 bomba patlasa 10 suikast yapılsa macron da dahil fenamı olur kendi dertleri ile uğraşmaktan bize yapacakları hainliği düşünmeye fırsat bulamazlar
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu açık kilsin yiğitler, maşaAllah,, keşki getirmeyıp oracıkta kafasına sıkılsa, bir köpekten kurtulurduk,, paketlemeyin imha edin,,, Allah yolunuzu açık etsin,,,,
    Cevapla
  • Önce Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip hainleri beslemek biraz tuhaf geliyor.Hainlere acımak olmamalı.Haini affetmek mazluma zulümdür.Bu tip koronavirüsleri yoketmeli hemde acımadan..
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ölüleri daha hayırlı
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mit im ALLAH C.C razı olsun sizlerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!