Erdoğan'a öneride bulundular: İş adamları katkı için devreye girebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, üyelerin Doğu Akdeniz ve dış politika konusunda bazı önerilerde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan'a öneride bulundular:  İş adamları katkı için devreye girebilir
Erdoğan'a öneride bulundular: İş adamları katkı için devreye girebilir
GİRİŞ 11.09.2020 06:56 GÜNCELLEME 11.09.2020 07:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurul üyelerinin önerilerini dinleyerek tek tek not aldı. Toplantıda, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda yüzde 100 haklı olduğu vurgulanırken, “Türkiye haklı ama Türkiye’nin haklılığını kamuoyuna ve dünyaya doğru anlatmak gerekiyor” değerlendirmesi yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Rusya ile yaşanan gerginliği hatırlatarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesinde bir Türk iş adamının büyük rol oynadığına dikkat çeken üyeler, ülkeler arası ilişkilerde iş adamlarının sürece katkı yapabileceğine dikkat çekti. YİK üyeleri, akademisyenlerin de bölgelerle ilgili deneyimlere sahip olduğunu ifade ederek, her kesimden görüşlerin dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önerileri not alarak, araştırma yapılması konusunda talimat verdiği belirtildi. Erdoğan’ın toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun her gün ayrı bir ülkeyle diplomasi trafiği yürütmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Çavuşoğlu, saatlerce uyumadan çalışıyor. Her gün farklı bir ülkede çok başarılı işler yürütüyor” dediği de öğrenildi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 5
  • Ummet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar laftan anlamaz. Önce vuralim alalim sonra diplomasi yapariz. Gerekirse taviz veririz. Ama ayni anda ermenistana, kibrista, suriyede,irakta,katarda,pakistanda, libyada butun cephe hatlarinda tam tesekkullu taarruz yapilmali. Butun TURK koyleri ozgurlestirilmeli. TURAN dan sonra TURKPAZI kurulmali. CRIT kurulmali. Cin Rusya India(hindistan) ve TURKIYE. Karsiliginda Uygur Turklerine ozgurluk. Ama bunun sonu amerika ve fransadan nukler bomba yemektir. Haberiniz olsun
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki Türk İşadamları hazır bekliyor. Türkiye için gereken ne ise onu yapacaklar!
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis-Soylu-Çavuşoğlu= Bilge Kağan-Kültigin-Tonyukuk
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet çalışıyor millet dua ediyor cuma günü hürmetine islam ümmetinve sen zeval verme yayrabbi yardım eyle amin
    Cevapla
  • Fazlı Bolat 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah subhanallah Allah (c.c.) hak için çalışanların yar ve yardımcısı olsun inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı