İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı: Çapa'da pozitiflik oranı yüzde 15'i geçti, salgın başladı

Son dakika haberi: İstanbul'da koronavirüs tablosu gittikçe daha çok endişe veren hale gelmeye devam ediyor. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek, Çapa'da pozitiflik oranının yüzde 15'i geçtiğini belirterek, " Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek" dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı: Çapa'da pozitiflik oranı yüzde 15'i geçti, salgın başladı
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı: Çapa'da pozitiflik oranı yüzde 15'i geçti, salgın başladı
GİRİŞ 15.09.2020 08:17 GÜNCELLEME 15.09.2020 17:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Çapa'daki fakülte hastanesinde 530 testin 81'inin pozitif çıktığını belirterek "Pozitiflik oranı %15'i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek" açıklamasını yaptı. Tükek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Moral bozmak için değil tedbir alın diye yazıyorum. Yoksa herkes üzülecek" uyarısında bulundu.

 

Tükek, "İngiltere, Fransa, İspanya halkın kurallara en az uyduğu ülkeler. Sonuç, 10 binden fazla günlük hasta sayısı. Sağlık sistemimiz çok iyi ama halk olarak yapmamız gerekenler var. Sağlık Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın önerilerini dikkate alalım." mesajını paylaştı.

 

SON 24 SAATTE 63 CAN KAYBI, BİN 716 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın 14 Eylül tarihli verilerine göre son 24 saat içinde bin 716 kişide Corona virüs tespit edildi. Böylece yeni vaka sayısı 15 Mayıs'tan sonraki en yüksek seviyeye ulaştı. Vefatlarda da, bir günde 63 kişi ile 6 Mayıs sonrasındaki en yüksek rakam kaydedildi. 14 Eylül itibarıyla ağır hasta sayısı bin 301 olarak bildirilirken toplam hasta sayısı 292 bin 878'e, koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı da 7 bin 119'a ulaştı.

YORUMLAR 13
  • kirlar 3 yıl önce Şikayet Et
    eskisi gibi gençler sokaga çıkma yasagi gelsin onlar maske takmiyor biz gençsiz bize bir sey olmaz kafadalar
    Cevapla
  • aziz y 3 yıl önce Şikayet Et
    cuma 18.00 itibari ile yasak gelsin..pazartesi sabah 05 dek..gencler kafelerde barlarda kluplerde... yahu evladım yaşında ki genc posta koyuypr markette..maske tak deyince.la havle....... bizim millete "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir..tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir sözünden başkası yaraşmaz...sadece gençler değil orta yaşıda yaşlısıda aynı...lan sizin yuzunuzden(kurallara uymayan tedbirli olayan) evlatlarımızın egitimi bitti..halihazırda 2 yıl kaybedildi..ağır para cezası ve tahsilatı olmadan olmaz..ust perdeden 5000 uzeri cezalar
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar tedbir almıyor maalesef. Devlet devreye girmeli..
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş yasagı tekrar gelmeli okullar açılmamalı sadece 1.sınıf ve 2 . sınf 2 şer gün gitmeli
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün asıl kaynağı 18-20 Yaş üstüdür ,Maskesiz ve kuralsız gezen Virüsü Evlere taşıyan Yaşlıların 65 yaş üstünün Ölümlerine sebep olan 18-20 Yaş üstü kontrol altına alınmadıkdan Vakalar hızla artacak ve artık sadece Yaşılar değil Gnç insanlarda ölecek ve Virüs Seneyede devam edecek!.
    Cevapla
  • Kader Obası 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençler ölmüyor olabilir, yaşlıları öldürdükten sonra ne ehemmiyeti var!
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerde ölüyor ve Kış aylarına girdikce Genç ölümlerde artacak!.
    Cevapla
  • Antalya 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar zaten dediğiniz gibi sıkıntıyı yaşlılar çekiyor. Gençleri hastalandiklarinda evlerine gönderiyorlar. Bu hastalığı atlatmış biri olarak söylüyorum inşallah pişman olmak için geç kalmazlar. Ama beyinleri 1960 model sıfır araba gibi hem eski hemde hiç kullanmamislar laf anlamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar