Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten talebi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki HDP'li Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten talebi!
Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten talebi!
GİRİŞ 17.09.2020 14:08 GÜNCELLEME 20.09.2020 13:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu belirtilen ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan eski milletvekili HDP'li Osman Baydemir'in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

 

 

Başsavcılıkça, eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

 

 

Soruşturma kapsamında Baydemir'in çeşitli tarihlerde silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak kabul edi·len Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına "diplomasi komisyon üyesi" olarak katılıp, konuşma yaptığı, terör örgütü PKK'ya müzahir bazı yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı etkinliklere katıldığı, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine yurt dışında olduğu değerlendirilen Baydemir hakkında Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İNGİLTERE'DEN İADESİ İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.

İngiltere yetkili adli makamına gönderilen talepnamede Baydemir ile ilgili yürütülen terör soruşturmasının sonuçlandırılabilmesi için Türkiye'ye iade edilmesi istendi.

YORUMLAR 6
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    onu bosverin gelmez. bizi de sinir eder. ingilizler de elinde koz gibi tutar. mecliste bir suru var bundan. yakalayip da ne yapiyoruz. iceride daha da kahraman yapiyoruz. bunlara islah degil ceza gerekiyor. cezayi goren bir daha aklından bile gecirmemesi gerekiyor. dilimizde tuy bitti yeter artik...
    Cevapla
  • serdar4444 3 yıl önce Şikayet Et
    adam şimdi bal kaymak yiyor . atı alan üsküdarı cecti osmanı kim verir bize kacanlar hep bu savcıların hatasından dolayı kaçtı
    Cevapla
  • Çakıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun kaçacağı apaçık ortadaydı,mahkemeler kararlarını yıllara yayarsa olacağı bu.Basit bir ayıplı araba davasını Yerel mahkeme 2 yılda karara bağlıyor,1,5 yıla yakındır da temyizde.
    Cevapla
  • TC arap 3 yıl önce Şikayet Et
    Ape Osman yolun sonu göründü eşi bese yawww
    Cevapla
  • turan 3 yıl önce Şikayet Et
    kaçmıştır alçak hain...pkk karargahı nerdeyse orda dır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu