Milyonlar bu kararı bekliyordu! Ali Yerlikaya açıkladı, mesai saatleri değişti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Kademeli Mesai Düzenlemesi” ile ilgili alınan kararları duyurdu.

GİRİŞ 18.09.2020 19:28 GÜNCELLEME 20.09.2020 13:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Vali Yerlikaya, "Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00 ve 16,30'da, sağlık teşkilatımız saat 08,30 ve 16,30'da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00 ve 16,30'da mesaiye başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

 

 

Ayrıca "Resmi ve özel olmak üzere ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, ayrıca özel eğitim okullarımızın da anasınıfı ve birinci sınıfındaki öğrencilerimiz; 21 Eylül Pazartesi günü sabah 09,00'da ders başı yapacaklar." dedi. 

 

 

Ali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Kıymetli İstanbullular, tüm insanlığı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı ülkemizde ve İstanbul'da büyük bir mücadele veriliyor.

Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere toplumun her kesimi büyük bir fedakarlık ve özveri gösteriyor.

İstanbul'da koronavirüs önlemlerinin etkin şekilde uygulanması noktasında, valiliğimiz koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, meslek odalarımız, STK'larımız ve basınımız ile güzel bir işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz. 

Son dakika: Milyonlar bu kararı bekliyordu! Ali Yerlikaya açıkladı, mesai saatleri değişti

'YOLCU SAYIMIZ 4,1 MİLYON SEVİYELERİNE DÜŞTÜ'

Çalışma hayatımızın en büyük gücü İstanbulumuzda Haziran sonu itibariyle 5 milyon çalışanımız var. Büyükşehir İETT verilerine göre; pandemi öncesi yolcu sayımız 7,6 milyon, bugün bu sayının 4,1 milyon seviyelerine düştüğünü görüyoruz.

İstanbul'da hepimizin bildiği gibi toplu ulaşımda yoğunluğun yaşandığı iki zaman dilimi var. Birincisi sabah 07 - 09, ikincisi ise akşam 17- 20 arası.

Bütün çalışmalarımızın tek amacı var. Bu yoğun zaman dilimlerinde pik saatlerde hemşehrilerimizi duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında salgın riskinden korumak.

Dün yaptığımız il pandemi kurulu toplantısında toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için; sadece kamu sektörü değil mutlaka özel sektörün de kademeli mesai saatlerine ve esnek çalışmaya geçmesinde büyük fayda olacağı şekilde görüş birliğine varılmıştır. 

Son dakika: Milyonlar bu kararı bekliyordu! Ali Yerlikaya açıkladı, mesai saatleri değişti

KAMUDA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Kamudaki mesai saatlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, ayrıca özel eğitim okullarımızın da anasınıfı ve birinci sınıfındaki öğrencilerimiz; 21 Eylül Pazartesi günü sabah 09,00'da ders başı yapacaklar.

28 Eylül 2020 tarihinden itibaren; vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlüklerimiz ile, jandarma emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07,00'den başlayıp 08,00'de ve 09,00'da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00 ve 16,30'da, sağlık teşkilatımız saat 08,30 ve 16,30'da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00 ve 16,30'da mesaiye başlayacaklar.

Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak; inanın üç haftadır çok yoğun toplantılar yaptık.

Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak iş dünyamız, ticaret odamız, sanayi odamız, ticaret borsası, deniz ticaret odası, TÜSİAD, TİM, Hak İş, Türk-İş, DİSK ve TİSK başta olmak üzere OSB yönetimleri, küçük sanayi sitelerinin yönetimleri sivil kuruluşlarımızla 3 haftadır toplantılar yaptık.

Dünyanın 14. büyük metropolü İstanbul'da hemşehrilerimizin salgından korunması noktasında, görüşlerine başvurduğumuz tüm kesimler kademeli mesaiye geçişin çok net olduğunu ifade etmişlerdir. Bu konuda bir uzlaşı sağlanmıştır. İş dünyamızın temsilcilerine gösterdikleri anlayış ve işbirliği için yürekten teşekkür ediyorum.

Bu çalışmaların tamamlandığında iş dünyamızın bütün temsilcileriyle aynı zamanda büyükşehirle hep birlikte bu saatleri sizlerle paylaşacağız. Ben de sizin gibi çok heyecanlıyım. Çoğu gitti, azı kaldı. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Teşekkür ediyorum. 

ANKARA’DA DA MESAİ SAATLERi DEĞİŞMİŞTİ

Ankara'da da kademeli mesai sistemine geçilmişti. Ankara Valiliği, "Bu kapsamda Valiliğimize bağlı kurumların çalışma saatlerinde bazı değişikliklere gidildi. Değişiklikle kontrollü sosyal hayat çerçevesinde insan yoğunluğunun azaltılması ve böylece salgının bulaş hızının kontrol altına alınması hedeflendi.

Alınan kararla ilgili kurumların mesai saatleri; 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 şeklinde dört farklı şekilde uygulanacaktır" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 25
  • Aytek 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer tüm kamu kurumları niye belediye çalışanlarından bir saat az çalışıyor?! Onlarda 09:00–17;30 arası çalışsa ya. İşe giderken bizden bir saat sonra gidecekler ama bizimle aynı anda çıkacaklar. İş çıkışlarında pandemi bulaşıcılığını mı yitiriyor
    Cevapla
  • Aaaaaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes 16.30'da işten çıkınca nasıl kalabalıktan korunmuş olacak acaba. Iş çıkışı da aralıklı olmalıydı ki bu uygulama bir işe yarasın. Yine boşa kürek çekeceğiz. Hiç bir faydası olmayacak.
    Cevapla
  • Aaaaaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes 16.30 da çıkınca, o zaman 16.30 sıkıntılı olur. Burada yanlış yazılmış sanırım. Çıkış saatleri de yarımşar saat farklı olmali. 8.00-16.00 8.30-16.30 9.00-17.00 yarım saat ara çok az olmuş zaten. Uğraşmaya değmez. 1 saat ara olmali. 7-8-9 15-16-17 olmalıydı
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin mesai başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili olarak iş dünyamız, ticaret odamız, sanayi odamız, ticaret borsası, deniz ticaret odası, TÜSİAD, TİM, Hak İş, Türk-İş, DİSK ve TİSK başta olmak üzere OSB yönetimleri, küçük sanayi sitelerinin yönetimleri sivil kuruluşlarımızla 3 haftadır toplantılar yaptık. Eee? Sonuç? ÖZel sektör için 3 hafta görüşme yaptınız da sonuç ne oldu ben onu anlamadım?
    Cevapla
  • 4242 3 yıl önce Şikayet Et
    Başlama saatleri iyi de tüm memurlar aynı saatte iş bırkacak bunda bir tuhaflık var gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması