Adalet Bakanı'ndan Aleyna Çakır cinayetiyle ilgili çok önemli açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Müge Anlı'nın programında Türkiye'nin gündemine oturan Aleyna Çakır cinayetiyle ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, Halil Sezai'nin darp olayıyla ilgili de açıklama yaparken E-Duruşma sistemiyle alakalı olarak 'Tüm Türkiye'de yaygınlaşacak' mesajını verdi.

Adalet Bakanı'ndan Aleyna Çakır cinayetiyle ilgili çok önemli açıklama
Adalet Bakanı'ndan Aleyna Çakır cinayetiyle ilgili çok önemli açıklama
GİRİŞ 19.09.2020 11:51 GÜNCELLEME 19.09.2020 11:51
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

E-duruşma pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. Avukat arkadaşlarımızla konuştuk çok memnunlar. “Bu kadar da beklemiyorduk” diyorlar. Ofislerinden duruşmaya gitmeden yargılamalar yapılıyor. Ankara’dan sonra İstanbul ve diğer illere de yaygınlaştıracağız. 2021’de yaygınlaşmış olur hedefimiz o.

CEZAEVLERİNDE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME

Cezaevlerinde görüntülü görüşmeyi de pilot olarak başlatıyoruz Ankara ve İstanbul’da. Bu da çok önemli bir hayalimizdi.

‘HALİL SEZAİ’ YORUMU

Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır.

Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır.

AYM’NİN ENİS BERBEROĞLU KARARI

Bir gerekçeli kararı henüz yayınlanmadı. Bu gerekçeli karar yayınlandıktan sonra ancak bir değerlendirme yapmak mümkün olur. AYM kararı bağlayıcıdır. Ama önce bir gerekçenin ortaya çıkması lazım.

CEZAEVLERİNDE SON DURUM

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tutuklu ya da hükümlü de olsa Türkiye Cumhuriyetine emanettirler. Her türlü tedbirlerimizi aldık. Tüm hükümlü ve tutuklulara dezenfektan malzemeler ücretsiz verildi. Pandemi güvenliği ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Adliye ve cezaevlerinde tedbirler kesintisiz ve büyük bir titizlikle sürdürülmeye devam ediliyor.

HUKUK FAKÜLTELERİ SAYISI FAZLA MI?

Türkiye’de hukuk sorununun ortadan kalkması nitelikli hukukçular meselesi ile doğrudan ilgili. Geçtiğimiz yıl YÖK’e yazı yazdık başarı puanı 190 bin olanlar hukuk fakültesine giriyordu bu çok fazla. Ve bunun 100 bine indirilmesini talep ettik. Ve bu sene 1600 civarında kontenjan boş kaldı. YÖK’e yeni bir yazı yazdım bu yazıda da 125 binden 100 bine indirilmesi hususunda talebimiz var. İlk 100 bine giren arkadaşlarımızın hukuk fakültesine girmesi hukuk fakültesi mezunu olduktan sonra kaliteyi getirecek. Hukuk fakültesinde nitelikli eğitim verilmek zorunda. YÖK’ün de ben teşekkür ediyorum duyarlılığı var. Önümüzdeki dönemde kalitenin artacağına inanıyorum.

SÜRESİZ NAFAKA TARTIŞMASI

1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Bunların hepsinin dikkate alınarak ama bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz.

İDAM CEZASI

Caniliklere vahşilikleri yapanlar en ağır cezayı hake diyorlar. Anayasa ile olması gerekiyor. Meclisin sayısal olarak bir konsensüsün konusu olur ancak. Dolaysı ile meclisin takdirinde. Hepimiz bakacağız göreceğiz bir konsensüs var mı?

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİ

Müge Anlı'nın programında Türkiye'nin gündemine oturan Aleyna Çakır programıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şu değerlendirmelerde bulundu:

Çok trajik üzücü bir hadise. Soruşturma devam ediyor. Biliyorsunuz gizli bir şekilde devam eder. Yapacağım yorum, soruşturmanın titizlikle yapıldığına inanıyoruz. Soruşturma neticesinde aldığı kararlar ile adalet duygusunu tatmin edeceğine inanıyoruz. Hakim savcının sosyal medyası televizyonu yok. Onlar kararlarıyla konuşuyor. Adliye baklir beyaz süttür orada bir leke varsa bunu kimse affetmez. Haksız yorumlar yapılabilir ama hakim savcı fiile bakar. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin.

YORUMLAR 40
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Delilmi Aleyna Annesi Komsusu Arkadasları herkes aynı seyi söylüyorken dayak yedigini söylüyorlar kanıtlarda var yıkanırken vücudunda okadar darp izleri varken ve bukadar delil kanıtlar varken 3 aydır peki neden bulunmadı sorarım size buiseyler varki kapatmaya çalışıyorlar üstünü 3 ay gecmisken aleynanın ölümünden tabikide ailesi hakkı var Müge Anlıya gitmeye haklarnını savunmaya cünkü 3 aydır okadar deliler varken hukuk adalet bi care bulamadı Müge Anlıda yeniden hersey ortaya cıktı yoksa kimse birsey bulamıcakttı umarım bir an önce adalet yerini bulur
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından önce başka bir kurum soruşturma başlatmış mıydı bilmiyorum ama kimsesiz kızların 18 yaşında kurumlardan çıktıktan sonra yurt annesi dedikleri zanlının annesi tarafından fuhuşa zorlanmaları iddiası da çok ciddi. Nerden bilebiliriz bu kadın gibi başkalarının da olmadığını. Kim bilir ne acılar çekti ve çekiyor bu kızlar. Zanlının annesini bu işler yüzünden şikayet edenlerin de niçin 6 ay maaş kesintisi ile cezanlandırıldığını, bu karara imza atanların tüm kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Aklım almıyor.Biz vatandaşların vicdanının rahatlaması ve kendini güvende hissetmesi için tüm bu olayların en kısa sürede aydınlatılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • kisai 3 yıl önce Şikayet Et
    su testisi su yolunda kırılır! intihar eden anne baktı ki! ipin ucu kendisine çıkacak! intihar etti! ölen kıza da sormak lazım! (o şimdi ölüler diyarında!) sen böyle ölümüne neden olacak aileyi! nereden buldun?
    Cevapla
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    İntihar ettiğine inanıyor musun
    Cevapla
  • enver 3 yıl önce Şikayet Et
    müge anlı vs. bir çok benzer proğramlarda mağdurların, hakikaten mağdur olduklarını gözlemleyebiliriz. Neden? adalet geçmi tecelli ediyor? veya neticesiz mi kalıyor? Kamu vicdanının rahatlamadığı bir ülkede ne adalet olur ve huzur olur?
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık Abdülhamit Bey
    Cevapla
  • Senol77 3 yıl önce Şikayet Et
    Müge hanıma teşekkür edilmelidir...belkide bu yayın sayesinde birçok genç kızımız kurtuldu... müge hanım birçok olayı aydınlattı... kapanıp gidecekken...delilin varsa diyorsun ama bu güzel insan yargıya delil bulup yardımcı oluyor..bu karalama niye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması