Ayvalık'ta orman yangını! Bakan Pakdemirli'den açıklama!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde meydana gelen orman yangını ekipleri zorlu çalışması ile saat 03.40’ta kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli, “Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 70 araç ve 405 personel ile ekiplerimiz; Ayvalık’taki yangına etkin ve yoğun şekilde müdahale ediyor. Yangını büyük ölçüde kontrol altına almış durumdayız” açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 20.09.2020 03:50 GÜNCELLEME 20.09.2020 08:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şeytan Sofrası mevkisindeki Küçükköy Mahallesi'nde yer alan ormanlık alanda çıkan yangına 60 arazöz, 4 dozer ve 300 kişilik ekiple müdahale edildi.

 

 

BAKAN PAKDEMİRLİ: BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Hakkıbey Yarımadası'nda gece saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Yangını Ankara'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden koordine eden Bakan Pakdemirli, "Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 70 araç ve 405 personel ile ekiplerimiz; Ayvalık'taki yangına etkin ve yoğun şekilde müdahale ediyor. Yangını büyük ölçüde kontrol altına almış durumdayız" ifadelerine yer verdi.

 

 

Bölgeye ulaşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, Badavut mevkisinde başlayan yangının rüzgarın saatte 50 kilometre hızla esmesinden dolayı yayıldığını belirtti.

Şıldak, yeterli sayıda ekibin bölgede çalışma yürüttüğüne işaret ederek, "Yangın kısmen kontrol altında. İyi durumdayız. Sadece iki noktada parlama var oralara da ekiplerimiz müdahale ediyor." dedi.

"80 HEKTARLIK ALANIN YANDIĞI TAHMİN EDİLİYOR"

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada da dün saat 20.30’da ormanlık alana yakın bir yerde başlayan yangının ormana yayıldığı belirtildi.

Yangının Şeytan Sofrası olarak bilinen tepelik alanın alt kısmında başlayıp sahil bandına doğru ilerlediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şu ana kadar yaklaşık 80 hektarlık ormanlık alanın yandığı tahmin edilmektedir. Yangın, bölgede bulunan yerleşim yeri ve meskenlere sıçramadan durdurulabilmiştir. İlk andan itibaren çok sayıda arazöz, iş makinesi ve personelle müdahale edilen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Söndürme çalışmalarına devam edilmekte olup, kısmen kontrol sağlanmıştır. Rüzgarın hızını kaybetmemesi ve zaman zaman yön değiştirmesi sebebiyle çalışmalar büyük bir titizlikle yangını bütün yönlerden kontrol altına almak amacıyla sürdürülmektedir. İlk tespitlere göre yangının ormanlık alana yakın bir noktada aşırı rüzgarın etkisiyle elektrik iletim hatlarındaki kopma nedeniyle çıktığı yönünde bilgiler elde edilmiştir."

YORUMLAR 2
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    oralara hemen bina dikin. :)
    Cevapla
  • Sat 3 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik hattının ormandan geçmemesi lazım hem toprağın elektrik dengesini bozuyor hem böyle olaylara sebep oluyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı