FETÖ’nün ‘kullanışlı budalaları'

FETÖ’nün avukatlık yapılanması deşifre oldu. 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonlardan elde edilen belgelere göre örgüt üyesi avukatlar, kendilerinden olmayan hukukçuları ve diğer bazı kişileri “insan hakları ve uluslararası hukuk” söylemiyle yönlendirip FETÖ lehine algı oluşturdu. Kullanılan bu kişiler “KB” (kullanışlı budala) koduyla fişlendi.

FETÖ’nün ‘kullanışlı budalaları'
FETÖ’nün ‘kullanışlı budalaları'
GİRİŞ 23.09.2020 11:46 GÜNCELLEME 23.09.2020 11:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara merkezli 7 ilde FETÖ’nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 60 şüpheliden 47’si gözaltına alınmıştı. 2018’den itibaren birçok ilde yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ’nün avukat yapılanmasının yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri büyük oranda deşifre edildi. 2 yıla yakın teknik ve fiziki takibi sürdüren ekiplerin, 24 saat izledikleri şüphelilerin tüm temas ve ilişkilerini fotoğrafladıkları öğrenildi. 

 

 

YARGI SÜRECİNİ UZATTILAR

Şüphelilerin Pensilvanya’dan aldıkları talimatla, özellikle ByLock, ihraçlar ve Anayasa Mahkemesi’ne itiraz dosyalarına baktıkları, bu dosyalara sürekli itiraz ederek yargılama sürecini uzatmaya ve sulandırmaya çalıştıkları belirlendi. Terör örgütü mensuplarının başta tanınmış hukukçular olmak üzere kendilerinden olmayan, farklı siyasi görüşe sahip kişileri, insan hakları, uluslararası hukuk söylemleriyle yönlendirerek FETÖ lehine algı oluşturmaya çalıştıkları, bu kişileri ise “KB (kullanışlı budala)” koduyla fişledikleri belirlendi.

 

 

AVUKATLIK YAPILANMASI ÇÖKÜYOR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce gözaltına alınan “mahrem abilerin” ifadeleri doğrultusunda FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. İzmir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonlarda, örgüt evlerinde kalan ve mahrem imamlarla irtibatlı 66 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 27’si avukat 55 şüpheli gözaltına alındı.

YORUMLAR 5
  • Yorum yazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Budala diye hafifletmemek lazım bence. Onlar ne yaptıklarını gayet iyi biliyor ve yapmak zorundalar. Zamanında bu fetöcüler birilerini kendinden olmasa bile bir şekilde kendilerine gebe bırakmanın yollarını bulmuşlar. İnsanları gidecekleri düz yolda tuzaklar kurup o tuzaklardan güya kurtararak kendilerine müteşekkir ve hatta gebe bırakırlar. Başbakanı, Cumhurbaşkanını dinleyebilen bir adam her ilde yüzlerce olan avukatlara karşı kullanacakları kişi başı onar tane koz toplamışlardır. Bu yapılanmayı hafife almayın. Bu insanlar budala değil. Hak olmayan bir şeye İMAN etmişler. Bu yüzden pişman olan yok içlerinde.
    Cevapla
  • hhüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kullanışlı Budala ne güzel bir ifade olmuş; Üst yönetimi hariç fetönün tamamı bu stil insansı budalalarla dolu. Bu başlık adı altında kitap yazılsa yeri var kullanıma müsait bu budalalar için :)
    Cevapla
  • Hekim 3 yıl önce Şikayet Et
    Didim belediyesi bir el atsın
    Cevapla
  • Yazıyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk ifadesi nasıl kullanılıyorsa föte+cıa beraber kullanılmalıdır.
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    sevgili peygamberimizi samanyolu tvde dizilerinde oynatacak kadar gözü dönmüş fetöcü zihniyeti affetmeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma