İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? Ak Parti’den okullar açılsın talebi geldi!

Okullar ne zaman açılacak? 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen İlkokul, ortaokul ve liselerin yüz yüze eğitime başlayacağı tarihi araştırıyor. MEB 21 Eylül tarihinden itibaren yapılacak 3 haftalık değerlendirmeyi baz alarak karar verecek. Okulların açılmasıyla ilgili heyecanlandıran gelişme Ak Parti MKYK toplantısında yaşandı. Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan okullar açılsın önerisinde bulundu…

İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? Ak Parti’den okullar açılsın talebi geldi!
İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? Ak Parti’den okullar açılsın talebi geldi!
GİRİŞ 25.09.2020 11:36 GÜNCELLEME 25.09.2020 11:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

21 Eylül’de 1. sınıf ve okul öncesi hazırlık sınıfı için hazırlanan eğitim programı bu hafta başında başladı. Milli Eğitim Bakanlığı okullara dönüş kapsamında kademeli ve seyreltilmiş eğitim modelini örnek alıyor. Hangi kademe ve sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. Özellikle sınav yılında olan 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerin okula başlaması için beklenti artmış durumda. MEB Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili istişarelerini sürdürürken önemli gelişme AK Parti MKYK toplantısında yaşandı. Sosyal Politikalar Bakanı düzenlenen toplantıda konuyu gündeme taşıdı. İlgili kurumların okulların açılma tarihiyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırladığı bilinirken 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki 2020-2021 eğitim yılında okullar ne zaman açılacak?

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Diğer kademe ve sınıflar için yapılacak 3 haftalık değerlendirmeye dikkat çeken Bakan İlkokul, ortaokul ve liseler için “ Dikkatli konuşmalıyız, dikkatli karar vermeliyiz. Bizim amacımız ne? Temelli hepsini açmak.” şeklinde konuştu. 

 

 

Salgının seyrine göre ve Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket edeceklerini belirten Bakan Selçuk “ Mümkün olan en kısa sürede diğer sınıf düzeylerinde de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyoruz ”dedi.

MKYK TOPLANTISINDA “OKULLAR AÇILSIN” ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen MKYK toplantısında gündemle ilgili önemli gelişmeleri kurmaylarıyla birlikte masaya yatırdı. Düzenlenen toplantıda okulların açılmasıyla ilgili dikkat çeken öneri Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan geldi.  21 Eylül’de anaokulu ve ilkokul 1. sınıfların yüz yüze eğitime geçtiğini belirten Kaya yaptığı sunumla Almanya ve İngiltere’de okulların açık olduğunu ve çocukların virüsten az etkilendiği ifade ederek okullar açılsın önerisinde bulundu. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında 3 haftalık değerlendirme sürecinin önemli olduğunu vurguladı. 21 Eylül tarihinden itibaren diğer kademe ve sınıflar için değerlendirme yapılacak. 12 Ekim tarihine kadar geçen sürede vaka sayısı, salgının bölgesel ve yerel seyri dikkate alınarak okullarla ilgili karar verilecek. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada verecekleri kararın önemine dikkat çekmek için “  Bu karar eğitimsel kararın çok ötesinde. Bu kararı verirken bilimsel verilerimiz var. Biz de diyoruz ki biraz geç kalalım, sağlık çok önemli. Risk varsa biz yokuz diyoruz. ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN KOCA’DAN OKULLAR DEĞERLENDİRMESİ!

Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların açılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 2+5 gün şeklinde ders işleneceğini hatırlatan Bakan Koca virüsün 5-6 gün içerisinde belirti verebilir düşüncesiyle böyle bir  uygulama yapıldığını ifade etti. Salgının yoğun illerde gerekirse Hıfzıssıhha Kurullarının okulları başlatmama konusunda karar alabileceğinin altını çizen Koca “ Bütün Türkiye'de hazırlık ve 1'inci sınıflar. 3 hafta sonrası için de salgının seyri, bölgesel durumu tekrar değerlendirilip ona göre kademeli geçiş olup olmayacağı veya nasıl olacağı tekrar değerlendirilmiş olacak." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLARSA ZORUNLU OLACAK MI?

Salgın süreci boyunca çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, diğer kademe ve sınıflar için yüz yüze eğitim kararı alınırsa zorunlu olup olmayacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili yaptığı açıklamada “  Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir ”dedi. Veli rızasının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, velilerin dilediği takdirde öğrencileri yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebileceklerini belirtti.

2020-2021 EĞİTİM YILINDA SINAVLAR OKULLARDA YAPILACAK!

31 Ağustos tarihinde başlayan uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin sınavlara nasıl katılım göstereceği konusunda MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Sınav muhatabı olan ortaokul ve lise öğrencileri için sınavlar okullarda yapılacak.
 Salgın sebebiyle randevulu sınav yapmak zorunda olduklarını kaydeden Selçuk, tüm öğrencileri aynı gün okula çağıramayacaklarını ifade etti. Örnek göstererek “ Diyelim ki 7'nci sınıfların sınavı varsa, onların günü, saati ayrı olabilir, biri sabah biri öğleden sonra gelebilir. Bunları okullar ayarlar. Bunlarla ilgili çerçeve hazır ”dedi.

AVRUPA’DA YAZ TATİLİNİN ARDINDAN OKULLAR AÇILDI!

İtalya, İspanya, Almanya, Yunanistan ve İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesinde okullar yaz tatilinin sona ermesinin ardından açıldı. Ülkelerde okulların açılmasıyla ilgili  uygulanan farklı uygulamalar dikkat çekti. İngiltere’de ilkokullar 1 Haziran’da, 15-18 yaş arasındaki liseler 15 Haziranda okullarına döndü. Yakın zamanda İngiltere’de tüm kademeler okula başladı. Almanya’da öğrenciler Ağustos ayının başında okula başladı. Öğrenciler ve öğretmenler sınıflarda bulunmadıkları sürece koridor, kantin gibi iç mekanlarda maske takması zorunlu tutuldu. İtalya’da farklı bölgelerde bulunan okullar 14 Eylül tarihi itibariyle açıldı. Sosyal mesafenin korunması amacıyla giriş saatleri kademeli olarak düzenlendi.

YORUMLAR 21
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İyice okul işini karma karışık yaptınız bi sisteme oturtmadınız bütün bakanlar işini çok güzel yönetirken bu milli eğitim bajanı yapamıyor artık ne yapmak istediğinizi bi an önce verin her gün farklı açıklamalarla gemi yürümez a yeter artık
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi çok kötü olmuş
    Cevapla
  • Tunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha şimdi siyasiler istedi diye açılacak ,şimdiye kadar nerdeydiniz?
    Cevapla
  • A, s 3 yıl önce Şikayet Et
    Bile Bile çocuklarımızı öldürecekler bu nasıl bir tavır anlayış okullar açılsada ben göndermicem
    Cevapla
  • Asiinsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaâ bu embesiller gelecek nesilden korkuyor ve ülkeyi bedevileştiremeyeceklerini anladı çocukların sağlığıyla oynayacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı