İstanbul için korkutan deprem uyarısı: Bu tarihe dikkat...

İstanbul'da hissedilen 4,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin Değerlendirmelerde bulunan Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, "İstanbul'daki büyük depremin olma ihtimali yüzde 80'leri buldu. Yapılan çalışmalar bu yönde. Beklenen depremin son 10 yılına giriyoruz" dedi.

İstanbul için korkutan deprem uyarısı: Bu tarihe dikkat...
İstanbul için korkutan deprem uyarısı: Bu tarihe dikkat...
GİRİŞ 24.09.2020 17:59 GÜNCELLEME 24.09.2020 17:59
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'da hissedilen 4,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulundu.

 

Pampal'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

Depremin Tekirdağ civarında olması en azından bizi şimdilik rahatlatır. Biraz daha doğuda olması durumunda daha da kaygılanırdık.

 

1912'de burada 7,3 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana gelmişti. Burası aktif bir bölge. Kuzey Anadolu fayında son 100 yılda yıkılmayan iki yerden biri. Orta Marmara fayının dışında en çok enerji bu bölgede birikecek.

İstanbul, deprem

'BU DEPREM OLDUKÇA YAKIN'

Bu büyüklükte depremler muhtemelen devam edecektir. Bu fayın doğusunda ve batısında yıkıcı bir deprem bekleniyor. Bizi İstanbul adına en çok kaygılandıran fayın batısında yer alıyor. Bu bölgedeki hareketlilik diken üstünde durmamıza neden oluyor. Bu deprem oldukça yakın.

'BÜYÜK DEPREMİN OLMA İHTİMALİ YÜZDE 80'İ BULDU'

İstanbul'daki büyük depremin olma ihtimali yüzde 80'leri buldu. Yapılan çalışmalar bu yönde. Beklenen depremin son 10 yılına giriyoruz. Ufak depremler de bizim kaygılanmamıza neden oluyor.

YORUMLAR 77
  • Dr agon 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu anlamadığım birşey var Bu proflar neden hep deprem sonrası bilmişlik yapiyorlar? 3 gun evvel niye 4.2 deprem riski var diyemiyorlardi?? Demek ki bilemiyorlar...eski binalari yikip yenisini yapsın millet diye felaket tellalligi yapiliyor... Ne yapak istanbulu dozerlerle dümdüz edip yenisinimi yapak? Olanaksiz şeyler isteniyor,millet zor geçiniyor ayrica....birde korona sartlari var.. Ayrica 1500 yıldır ayakta duran ayasofla,justinyen su kemerleri,su sarnıçları vb bir sürü tarihi eser nasıl olduysa BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ görmemiş ... Olacak deprem 6 siddetini gecmez İnandırıcı gelmiyor bana
    Cevapla
  • Cemre Solmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın işine karışamayız dua edin deprem fazla kaygı yaratmasın çünkü kimse eve girmez dua edin ALLAH BÜYÜKTÜR LA İLEHA İLLALLAH MUHAMMEDEN VERASULU okuman yeterli
    Cevapla
  • PINAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan gelen herşey güzel Rabbim ne verirse hayirlisindan versin inşallah
    Cevapla
  • Havvamarap 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçen senede eylül ayında olmuştu deprem 5.8 bu senede 4.2 eylül ayı neden eylül acaba merak ediyorum Rabbim korusun cumlemizi inşallah
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Genellikle eylül ayında aktif oluyor demekki faylar kandilli rasathanesinde buyuklama küçük her yerdeki depremleri gösteriyor bakabilirsiniz
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemde 24 eylūldd oldu ikisi de 5.8 26 eylül
    Cevapla
  • HAYYUL KAYYUM ALLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ne dilerse o olur. Allah vatanımızı korusun İnşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!