Başkan Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi

Son Dakika haberi... Başkan Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Yayımlanan MGK Bildirisinde Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerinin korunması hususunda taviz verilmeyeceği bir kez daha dile getirildi.

Başkan Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi
Başkan Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi
GİRİŞ 24.09.2020 19:54 GÜNCELLEME 24.09.2020 20:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yayımlanan bildiride, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kara, deniz ve havadaki hak ve menfaatlerinin korunması hususunda taviz verilmeyeceği bir kez daha dile getirilmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"TÜRKİYE ÖNCELİKLE DİYALOGDAN YANADIR"

Gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkelerin aklıselime davet edildiği kaydedilen bildiride, "Bölgedeki doğal kaynakların adilane bir şekilde paylaşımı konusunda Türkiye her platformda ve öncelikle diyalogdan yanadır." ifadesi kullanıldı.

MGK Bildirisinde, tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu belirtildi.

"TÜRKİYE, SURİYE VE LİBYA'YA YÖNELİK TUTUMUNU SÜRDÜRECEK"

Bildiride, Suriye ve Libya'da meşruiyet çerçevesinde terörle mücadeleye ve istikrarın tesisine destek veren Türkiye'nin, bu ülkelerin barışa ve refaha kavuşması yönündeki tutumunu sürdüreceği kaydedildi.

MGK bildirisinde, "Uluslararası toplum da mazlum milletlerin hürriyetlerini ve kaynaklarını gasp eden gayrimeşru oluşumlar ve terör örgütleri ile bunları destekleyen aktörlere karşı somut adım atmaya davet edilmiştir." değerlendirmesi yer aldı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Bölgesel ve küresel her ihtilafta, daima hakkın, hakkaniyetin, adaletin yanında yer alan Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki tutum ve eylemlerinin de aynı çerçevede gerçekleştiği belirtilmiş, Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm kurumlara ve ihtilaflara müdahil devletlere, ülkemizin bu ilkeli duruşuna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine saygılı olma çağrısında bulunulmuştur."

YORUMLAR 10
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistana acil bir operasyon yapmalıyız.
    Cevapla
  • Akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıl üretmek ve imanımızı kuvvetlendirmekzorundayız. Hem kıbrısta hem ortadoguda ,akdenizde,egede ve Karabagda küffar birleşmiş yani başka bir değimle haçlı ordusu toplanmış.Tek panik korkuları Sn Canımız Recep Tayyip Erdoganda ve onun tasarruf ve icraatı ,eh içerde malum hainlerde var. Türkiyede şehit olmak isteyen milyonlar var bunu da biliyorlar,CenabıAllahın Bu ümmetin yanında yanında ve yar oldugunu kabul edemiyorlar.Tarih tekerrurdür derler yani Büyük osmanlı Toparlanıyor kendine geliyor
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ile Türkiye bu nükleer silahı yapacak. Bu olmadıkca Türkiye hedef olmaktan kurtulamaz.
    Cevapla
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    kardesler abd avrupa yunanistan onemli degil israilin kurdugu tuzaga bakalim analizim israil bir cok sozde musluman devletleri bir araya getirip ortak orfu kurdurup basina munafik ve kendi adamini getirip ve tum teror orgutlerini yanlarina alip ust akilin yarfimiyla kuracagi munafik orduyu ulkemize saldircak gorfugum plan bu buyuk israili kuracak ulkemizi allah korusun boldukten orta doguya hukum edecek acilen hemen reisin etrafinda kenetlenelim acilen nukleer atom silqhlarimiz olsun oyun cok buyuk cok icerdeki hainlere cok dikkat edelim allahim ulkemizi ordumuzu reisi koru guc kuvet ver lutfen duaa edelim
    Cevapla
  • ibrahim bey 3 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin batıdan kopma vakti geldide geçiyor bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?