Başkan Erdoğan, Boris Johnson ile telefonda görüştü

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede, Birleşik Krallık’ın Doğu Akdeniz konusunda dengeli ve tarafsız bir tutum sergilemesinin, diyalog ve iş birliği çabalarını desteklemesinin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

Başkan Erdoğan, Boris Johnson ile telefonda görüştü
Başkan Erdoğan, Boris Johnson ile telefonda görüştü
GİRİŞ 28.09.2020 21:57 GÜNCELLEME 28.09.2020 22:13
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarıyla neden olduğu gerilim başta olmak üzere bölgesel meseleler değerlendirildi.

ERDOĞAN: SAVUNMA ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DERİNLEŞTİRİLMELİ

Erdoğan ve Johnson, iki ülke arasında büyük potansiyeli bulunan savunma alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi hususunda mutabık kaldı.

DOĞU AKDENİZ'DE ORTAK MENFAAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Birleşik Krallık’ın Doğu Akdeniz konusunda dengeli ve tarafsız bir tutum sergilemesinin, diyalog ve iş birliği çabalarını desteklemesinin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

ERMENİSTAN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇEKİLMELİ

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları sonucu başlayan çatışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin barış ve istikrarı için Ermenistan’ın, Yukarı Karabağ ve çevresinde işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 29
  • korkmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Askerde 106 havancı idim aynı zaman da bütün silahları kullanma eğitimi aldım terörle mücadelede şırnakta destan yazdık aynı zamanda keskin nişancı idim can Azarbeycan için asker lazımsa hazırım
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün BM güvenlik konseyi toplaniyor- Daimi üyeler (ABD-Rusya-Cin-Ingiltere-Fransa) acaba hangisi Türkiye ve Azerbaycan icin alinacak olumsuz karari veto edecek. Anladiniz mi? görüsmenin ne oldugunu ve neden oldugunu. Kim acaba:)
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu denge politikasını 120 yıl öncesinden tanıyorum, torun dedenin peşinden gidiyor. Büyüksün Reis
    Cevapla
  • Sabah sabah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu it birzamanlar pkk mevzilerinde savaşıyordu. Nasıl olduda ingilizlerin başına geldi hala anlamış değilim belkide küresel güçler getirdi ne olduğu belli değil
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Suudların paralarını ABDye kaptırdığı için, ABD ile araları iyi değil. Hatırlarsanız İŞİDli teröristlerin ABD tarafından kaçırıldığını İngiltere haber yapmıştı. İngiltere dostumuz mu? Değil. Düşmanı düşmana kırdıracaz artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler