Sokağa çıkma kısıtlaması duyuruldu! Valilikten son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Koronavirüs salgınında artan vakalar sonrasında yeni önlemler için valiliklerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde artan Koronavirüs vakalarının ardından 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İşte detaylar...

Sokağa çıkma kısıtlaması duyuruldu! Valilikten son dakika açıklaması
Sokağa çıkma kısıtlaması duyuruldu! Valilikten son dakika açıklaması
GİRİŞ 29.09.2020 11:32 GÜNCELLEME 29.09.2020 16:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Koronavirüs vaka sayılarında bölge bölge artışlar devam ederken il hıffısıhha kurulları önerileri doğrultusunda valilikler yeni önlemler için harekete geçiyor.

Bayat ilçesinde son günlerde artış gösteren korona vakaları nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara çeşitli kısıtlamalar getirildi. Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 65 yaş ve üzeri vatandaşların kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, kafeterya ve dernek lokallerine girmelerinin kısıtlanmasına ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal mesafe kurallarına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sabah 08.00-11.00 saatleri arasında pazar yerine girebilmelerine, saat 11.00'dan sonra pazar yerine girişlerinin yasaklanması kararını alındı.

Kaymakam Ömer Tekeş, "Vaka sayısındaki artış sebebiyle en büyük risk grubu içerisinde olan başımızın tacı yaşlılarımız için kısıtlamalar ve yasaklar kaçınılmaz oluyor. En büyük risk grubu oluşturan yaşlı vatandaşlarımızın sağlığı için bu kararları almak zorunda kaldık vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uymalarıdır" dedi.

 

Koronavirüs hastası markette yakalandı

BARTIN'DA DA 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN KISITLAMA

Bartın İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. Kurul, kentteki koronavirüs salgınından en fazla etkilenen yaş grubundakilerin 65 yaş üzeri olması nedeniyle şehir içi toplu taşıma araçlarının en yoğun olduğu 16.00 ile 20.00 saatleri arasında araçları kullanmamalarına karar verdi. Daha önce alınan kararla 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 10.00 ile 20.00 arasında maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak dışarı çıkmalarına izin verilirken, belirtilen sokağa çıkma saatleri dışında sokakta bulunmamaları hususunda kolluk birimlerince gerekli denetimlerin hassasiyetle yapılması kararı alındı.

Koronavirüsü iki kez yenen doktordan hayati uyarı

EDİRNE'DE 65 YAŞ ÜSTÜNE ULAŞIM KISITLAMASI

Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla 65 yaş ve üzerindeki kişiler, koronavirüs tedbirleri kapsamında, şehir içi toplu ulaşımda 10.00- 15.00 saatlerinde ücretsiz seyahat edecek, diğer saatlerde ise biniş ücreti ödeyecek. Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, "Bunun en önemli sebebi sağlık. Bu işler ne yazık ki suistimal de ediliyor. Bedava olan kartlar gereksiz yere kullanılıyor. Bu nedenle böyle bir karar alındı. Virüs yayılmasın, kontrol altına alınsın, diye çaba sarf ediliyor" dedi.

KAYSERİ'DE AYAKTA YOLCU ALINMAYACAK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu almıyor. Şehirde 657 araç ile toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza gereksiz yere kalabalıkta bulunmamalarını, gereksiz yere toplum içerisinde yer almamalarını, işlerinin biter bitmez en güvenli yer olan evlerine gitmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmıyor. Belediye ayrıca, 633 olan otobüs filosuna 24 yeni toplu taşıma aracı katarak, bu sayıyı 657'ye çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pandemi sürecinde kurumlarla uyum içerisinde çalışıldığını vurguladı. Toplu ulaşımı rahatlatmak ve yoğunluğu önlemek için otobüs sayısını 657'ye çıkardıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, "Pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarını göz ardı etmeyerek, maske, mesafe ve temizlik üçlemini asla göz ardı etmeyerek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Her şeyden önce esnaflarımıza, vatandaşlarımıza kurallara uyma bağlamında göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yeter mi? Yetmez. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımıza gereksiz yere kalabalıkta bulunmamalarını, gereksiz yere toplum içerisinde yer almamalarını, işlerinin biter bitmez en güvenli yer olan evlerine gitmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Filoya katılan 24 otobüsün hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, "Filomuzu güçlendirmek, ihtiyaçlara cevap vermek, mazerete sığınmamak amacıyla 24 tane aracımızı filomuza katıyoruz. İnşallah sağlıklı, huzurlu hizmetlere vesile kılsın. Aynı zamanda ulaşımla ilgili diğer çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Talas Mevlana Mahallesi'nden şehrimize olan güzergah ile Anafartalar Şehir Hastanesi KumsMALL hattındaki Belsin güzergahının da ihale çalışmalarının tamamlandığını paylaşmak isterim. Bu çalışmalarımızla birlikte adeta bir ulaşım ağı ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Düğünlerde halayı,kahvede kumarı,plajda birbiriyle korona yokmuş gibi burun buruna duranlar sanki 65 yaş üstündekiler GENÇ VE DUYARSIZ olanlar. O gençlere 10.000TL ceza 15 gün ev hapsi veya sosyal ceza(Hastane temizliği ,park temizliği vs.verilsin
    Cevapla
  • mustafa Açük 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlılar zaten korkuyor bana bulaşırdiye bir de yasaklama yaparak sanki virüsü yaşlılar bulaştırıyormuş gibi izlenim oluşturuyor. iş yapmış oluyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi