Depresyon koronavirüs döneminde 5 kat arttı

Depresyon ve kaygı bozukluğunun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla üç kat arttığı saptandı. Avusturyalı, İngiliz ve Belçikalı uzmanların yürüttüğü çalışmada ciddi düzeylerde kaygı bozukluğu ve depresyon belirtileri bildirenlerin oranının nisandan bu yana yüzde 52'ye ulaştığı, salgından önce bu oranın yüzde 17 olduğu ifade edildi

Depresyon koronavirüs döneminde 5 kat arttı
Depresyon koronavirüs döneminde 5 kat arttı
GİRİŞ 03.10.2020 09:43 GÜNCELLEME 03.10.2020 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avusturyalı, İngiliz ve Belçikalı uzmanların yürüttüğü çalışmada ciddi düzeylerde kaygı bozukluğu ve depresyon belirtileri bildirenlerin oranının nisandan bu yana yüzde 52'ye ulaştığı, salgından önce bu oranın yüzde 17 olduğu ifade edildi.

 

 

Araştırmaya göre, salgın döneminde depresyon ve kaygı bozukluğu en çok gençler, kadınlar, işsizler ve düşük gelirlilerde görüldü.

"HER 5 YETİŞKİNDEN BİRİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ ORTAYA ÇIKTI"

 

 

Sheffield Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Dr. Jaime Delgadillo, "İnsanların akıl sağlığıyla ilgili önemli ve acil bir duruma dikkat çekmek istiyoruz. Akıl sağlığı hizmetlerine geçmişten bu yana yetersiz kaynak sağlandı. Bu çalışma, akıl sağlığına böyle zor bir süreçte çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi (ONS),Covid-19 salgını süresince ülkede görülen depresyon vakalarına ilişkin yayımladığı raporda Temmuz 2019'dan İngiltere'de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü mart ayına kadar her 10 yetişkinden birinde depresyon belirtileri görülürken, salgının başlamasında bu yana her 5 yetişkinden birinde depresyon belirtileri ortaya çıktığı ifade edilmişti.

YORUMLAR 2
  • neden.? 3 yıl önce Şikayet Et
    Korku panık pompalayan prof.larımız hedefine ulaştı artık sevinebilirler...
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakka teslim olun ve Allahı çokça zikredin depresyon filan olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama