Taksi durağının önünde 2 bin yıllık lahit

Bursa'nın İznik ilçesinde, taksi durağının önünde bulunan 2 bin yıllık lahit, görenleri şaşkına çeviriyor. Durakta çalışan taksiciler ve müşteriler, lahidin yanında sandalyelerde oturuyor.

Taksi durağının önünde 2 bin yıllık lahit
Taksi durağının önünde 2 bin yıllık lahit
GİRİŞ 03.10.2020 14:57 GÜNCELLEME 03.10.2020 14:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UNESCO’nın geçici miras listesinde bulunan, 4 medeniyete başkentlik yapmış İznik ilçesindeki Ayasofya bahçesinde Roma dönemine ait olduğu belirlenen 2 bin yıllık lahit, dikkat çekiyor. Hava şartlarının tahrip ettiği lahit, aynı zamanda bölgede bulunan bir taksi durağının da bir parçası haline geldi. Vatandaşlar, lahidin dibine koydukları masa ve sandalyede oturup, zaman geçiriyor.

Yapının, lahit olduğunu öğrendiğinde büyük şaşkınlık yaşadığını belirten taksici Bedri Zağlı, "Benim lahit olduğumdan haberim yok, fakat burada çürüyor. Herkes merak ediyor, bakıyor. Çoğu insan ne olduğunu bile bilmiyor. Müzeye veya başka bir yere kaldırılırsa daha çok ilgi çeker, turizme katkısı da olur” dedi.

İznik Müze Müdürlüğü yetkilileri ise, yeni arkeoloji müzesinin tamamlanmasının ardından lahidin buradaki yeni yerine konulacağını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Düzce konuralpte gözümle gördüm konuralpin Düzce girişinden sol tarafta apartmanların önünde tarihi sütünün üzerinde mangal yapıyorlardı
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet maalesef sadece taksi durağında değil iznik Ayasofya camiinin bahçesindede var ilçenin heryeri tarih korunması gerekir. Elbeyli beldesi mezarlığın önünde böyle bi lahit var onunda korunması gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi