Yeni isimlere ulaşıldı! Kaymakamlara VIP silme programı

Ankesörlü telefonların incelenmesi soruşturmasında, 159 olan şüpheli sayısı 310'a çıktı. FETÖ'nün kaymakamlar için özel bir silme programı hazırladığı ortaya çıktı.

Yeni isimlere ulaşıldı! Kaymakamlara VIP silme programı
Yeni isimlere ulaşıldı! Kaymakamlara VIP silme programı
GİRİŞ 09.10.2020 06:10 GÜNCELLEME 09.10.2020 06:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün mahrem imamları tarafından kaymakamların arandığı tespit edilen ankesörlü telefonların incelenmesi tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, kaymakamlara ilişkin soruşturmada yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından 31'i kaymakam, 17'si vali yardımcısı ve 10'u hukuk müşaviri olmak üzere toplamda 58 kişi açığa alınmıştı. 159 olan şüpheli sayısı 310'a çıktı. Şüpheliler arasında aktif görevde bulunan kaymakamların da olduğu öğrenildi. Savcılığın, operasyon düğmesine önümüzdeki günlerde basacağı belirtildi.

İNCELEMELER TAMAMLANDI

İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Türkiye geneli ankesörlü telefonların incelemesini tamamladı. 67 mahrem imamın irtibat kurduğu belirlenen kaymakamlar tek tek tespit edildi. Savcılık, şüphelilerin örgütle bağlantısını deşifre ederek, mahrem imam tarafından aranma sayısına göre bir değerlendirme yapacak. Bunların yanı sıra, görüşme içerikleri de araştırılmaya devam ediyor. 

2017 YILINDA DA GÖRÜŞMELER ÇIKTI

Ayrıca, baz çakışmalarına bakılacak ve özellikle bölgede telefonlarını kapatıp daha sonra açan kişiler incelenecek. Böylelikle, hangi mahrem imamın hangi kaymakamı aradığı belirlenecek. Ankesör verilerinde, 2014-2020 yılları arasında yapılan görüşmeler dikkate alındı. Bu incelemelerde, ankesörlü telefonlardan en yoğun 2014 yılında görüşmelerin yapıldığı, 2016 ve 2017'de de bazı irtibatların olduğu tespit edildi.

ÖZEL TEMİZLEME PROGRAMI

Öte yandan, soruşturmada daha önce itirafçı olan bazı kaymakamların telefonları incelendi. Ancak, kaymakamların kullandığı kripto haberleşme programları tespit edilemedi. FETÖ'nün kaymakamlar için özel bir silme programı hazırladığı öğrenildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 11
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    83 milyonluk bir Türkiye,yi yönetenler, bir sümüklü şerfesiz kadar olamadılar, bütün ülkeyi ele geçirmiş, bizimkiler hep uyumuş, kandırılmış, utanmıyorlar.
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    heryerden kuşattıkları için; zihnimizi kuşattılar. dinimizi, ilmimize, siyasetimizi, özümüzü, sözümüzü, diyanetimizi kuşattılar. başka birşey de yapmalarına gerek kalmadı. herşey pamuk ipliğine bağlıydı koptu gitti.
    Cevapla
  • yani 3 yıl önce Şikayet Et
    idam şart....
    Cevapla
  • Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda tesbit yöntemini söylemişsiniz onlar okumuyor mu bu haberleri ne anlamı kaldı ki, medyanın da dikkatli olması gerekiyor, çeşitli yöntemlerle diye geçistirilebilirdi.
    Cevapla
  • Baturay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler zaten yöntem ve yöntemleri kullananların tespiti hatta işlem yapılması sonrası açıklanıyor kamuoyuna
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hain eğer iyi bir ceza verilemiyor ve toplum içine bırakılıyorlarsa bunların hepsini vatandaşlıktan atıp gönderin pensilvanyadaki deccalin yanına. İçimiz hain dolu ve bunlar zerrece yaptıklarının yanlış olduğunu aldatıldıklarını düşünmüyorlar. Aynı vücuttaki mikrop gibi virüs gibi bünyenin zayıf anını bekliyorlar. Rabbim devletimize zeval vermesin. Hainlerin nesillerini kurutsun. Amin.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • rizele 3 yıl önce Şikayet Et
    nerden biliyorsun devletın uyudugunu
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşman uyumadı ama, bizimkiler uyudu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?