Korsan NAVTEX'e Türkiye'den jet cevap!

Son Dakika Haberi; Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin yayımladığı Navtex’in hükümsüz olduğunu ve dün 'Barbaros Hayreddin Paşa' gemisi için yayınlanan Navtex'in geçerli olduğuna dair bir Navtex yayımladı.

Korsan NAVTEX'e Türkiye'den jet cevap!
Korsan NAVTEX'e Türkiye'den jet cevap!
GİRİŞ 10.10.2020 22:43 GÜNCELLEME 10.10.2020 23:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 'Barbaros Hayreddin Paşa' gemisinin yürüteceği  çalışmalar için Navtex ilanının ardından Güney Kıbrıs’ın aynı bölgede Navtex ilan etmesine Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı yeni bir Navtex ile tepki gösterdi.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından  yayımlanan Navtex’te söz konusu mesajın geçersiz ve hükümsüz olduğu belirtildi.

Korsan NAVTEX'e Türkiye'den jet cevap!

LOZAN HATIRLATMASI

Türkiye, Lozan Barış Antlaşması'nın Yunanistan tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle dün yeni bir NAVTEX ilan etmişti.

9-13 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak NAVTEX'te, Midilli Adası'nın 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtildi.
Lozan'a göre Ege Denizi'nde bulunan aralarında Midilli'nin de olduğu 12 adada Yunanistan'ın kolluk kuvvetleri dışında silahlı kuvvet bulundurması ve tahkimat yapması yasaklanıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    artik düsman ucaklarini düsürelim.. sadece navtex yetmez.. angajman kurallarinida yayinlayalim.. gecenlerde navtex yayinladikda ne oldu.. fransiz ve yunan ucaklari sinek gibi vizir vizir bizim navtex bölgesinde uctular..
    Cevapla
  • Karabiber 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu navtex lerinde suyu çıktı güney kıbrıs nasıl cürret edebiliyor. Çökün ibiğine bidaha navtex i ağzına alamasın
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    her şeyin zamanı var...az bekleyesin hele
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de o ilan eder ise sende karsi savunma denen bir sey var ucak ve neron ve fuzele hazir ol dersin kuru teki baska bir sey yok
    Cevapla
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadede gelin ne yapacağız.
    Cevapla
  • Taktak 3 yıl önce Şikayet Et
    Zihniyetin kurusun
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hiç bir şekilde hesap sormadığınız zihniyetinizin verdiği petrol ve musul yatağı olan kentlerde barış pınarı , fırat kalkanı gibi hareketlerle Türkiyenin önceden girip suriyede Türkiye karşı kurulan terör devletin önüne geçildiği gibi fransa öncülüğünde yunanistan ve gkrk ile Türkiye karşı nasıl oynanan oyunu bozduysak meis adası dibinde nasıl sondaj yapıp kapalı maraşı açtıysak nasıl karadenizdepetrol buldusak işte at gözlüğünüzü çıkartırsanız yapacaklarımızı daha iyi görürsünüz iyi uymalar ...
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    seni vatandaşlıktan atacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”