Türk Konseyinden Ermenistan'ın saldırılarına kınama

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Ermenistan’ın Azerbaycanlı sivillere ve yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

GİRİŞ 11.10.2020 16:27 GÜNCELLEME 11.10.2020 16:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türk Konseyi uluslararası hukukun açık ihlali olan Azerbaycan şehirlerinin ve sivillerin Ermenistan tarafından ayrım gözetilmeksizin bombalanmasını şiddetle kınamaktadır. Bu saldırılar derhal durdurulmalı ve işgalci güçler Azerbaycan topraklarını terk etmelidir." ifadelerine yer verildi.

 

 

Ermenistan Azerbaycan'ın Gence kentini vurdu: 9 ölü, 34 yaralı

Genel Sekreterliği İstanbul’da bulunan Türk Konseyi, Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırları temelinde toprak bütünlüğüne olan desteğini de bir kez daha teyit etti.

 

 

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye’nin üyesi olduğu Türk Konseyinde, Macaristan da gözlemci ülke olarak yer alıyor.

YORUMLAR 10
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar sade öldürmeden anlar. Köküne kibrit suyu.
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    günaydın üzerinden bir sene geçseydi çok acele geldi kararınız görevinizi ya ciddi yapın yadan yapacak olanlara bırakın
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kınama nedir ben anlamadım kiniyorum 30 yıldır köpekler saldiriyor kınıyorum pkk saldırıyor avrupa bmm kınıyorum ama silah destek veriyorum ben bir Kürt olarak lağnet diyorum Zalimler için yaşasın cehennem hareket lazım dille anlamıyor bakın azerbeycan vurdu hemen Yolla geldi köpeğin sahipleri barış barış istiyoruz demekki sopa inmeyecek öyle anliyorlar
    Cevapla
  • Valisoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Düz deyirsən Kürd qardaşım.Heç bu PKK da erməni zibilidi.Çünki ermənilər terroristdi
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE Kamu diplomasisi yaptığını söylüyor ama onuda yapmıyor NEDEN KGAÖ üyelerine ermenistanın sivil yerleşim yerlerine saldırdığı diplomatik olarak söylenmiyor?? Onlardan böyle durum yüzünden ermenistanın arkasında durmamaları istenmiyor??? Sivilleri bombalayan bir ülkeyi nasıl savunacakları sorulmuyor bu konuda KGAÖ ülkelerinin açıklama yapmasının istenmesi gerekiyor VE bu KGAÖ ülkelerinin sivil yerleşimlere saldırması halinde ermenistanı koruma görevlerini yerine getirmeyeceklerini açıklamaları istenmeli
    Cevapla
  • aydın ayvaz 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya iki yüzlülük yapıyor .Rusya nın bu saatten sonra hiçbir aracılık vasfı kabul edilmemelidir.Karabağ tamamen alınmalı hiç bir esir sağ bırakılmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak