Dendias'ın mülakatı sonrası Türkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki

Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "Yunan gazetesinde yayımlanan mülakatında ülkemize ilişkin iddia ve beyanları asılsızdır istikşafi görüşmeler 2016;'da Yunanistan'ın talebi üzerine durdurulmuştur, bunun Türkiye'den kaynaklandığı iddiası kamuoyunu yanıltmaya matuftur" denildi.

Dendias'ın mülakatı sonrası Türkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki
Dendias'ın mülakatı sonrası Türkiye'den Yunanistan'a çok sert tepki
GİRİŞ 11.10.2020 17:18 GÜNCELLEME 11.10.2020 17:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın bir gazete mülakatında Türkiye’ye yönelik İfadelerine sert karşılık verdi.

 

Aksoy'un açıklamalarından satır başları:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Eleftheros Typos gazetesinde bugün (11 Ekim) yayımlanan mülakatında ülkemize ilişkin iddia ve beyanları asılsızdır.

İstikşafi görüşmeler 2016’da Yunanistan’ın talebi üzerine durdurulmuştur. Bunun Türkiye’den kaynaklandığı iddiası kamuoyunu yanıltmaya matuftur. Aynı şekilde istikşafi görüşmelerde tek bir meselenin ele alındığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Bu görüşmelerin amacı, iki ülke arasında birbirleriyle bağlantılı tüm meselelerin çözüme kavuşturulmasıdır.

Diğer taraftan, Maraş sahil şeridini halka açan Türkiye değil, KKTC Hükümetidir. Yunan-Rum ikilisinin bu adımı BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olarak nitelendirmesi ve burada denize giren insanların uluslararası güvenliği tehdit ettiği iddiası ciddiyetten uzak, gülünç bir iddiadır.

Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki meselelerini ülkemizle samimi bir diyalogla çözmek yerine, AB’yi Türkiye’ye karşı koz olarak kullanmaya çalışması sonuç vermeyecek bir çabadır. Yunanistan tehdit ve şantaj dilinin işe yaramayacağını artık anlamış olmalıdır.

Yunanistan’ın bir yandan bizimle diyaloğa hazır olduğunu söylerken diğer yandan gerginliği arttırıcı eylem ve faaliyetlerde bulunmaya devam etmesi ise samimiyetsizlik örneğidir.

Nitekim, ülkemizin ‪28 Ekim 2020‬ tarihinde Ege Denizi’nde icra edeceğini duyurduğu ve Bakan Dendias tarafından eleştiri konusu yapılan tatbikat, Yunanistan’ın 1988 Atina mutabakatına aykırı olarak evvelce ‪29 Ekim 2020‬ tarihinde yapacağını duyurduğu tatbikata cevep niteliğindedir. Yunanistan’ın ikazlarımıza rağmen milli günümüzde tatbikat düzenlemesi iyi niyetten yoksun bir yaklaşımdır.

Ülkemiz, Ege ve Akdeniz’de hem kendi haklarını, hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir.

YORUMLAR 9
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazılanları biz anlıyorumzda ,Yunanca haber yapsak nasıl olur. Konu Yunan siyasilere değil Yunan halkının gözünü açmak değilmi
    Cevapla
  • Nurettin Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Gyavurdan dost olmaz domuz derisinden postu olmaz bunları ancak kamçılınacak bunların ne sözüne ne kendine ne de ülkesine güven olur. İyi ki varsın güzel ülkem iyi göç ettim Bulgaristandan güzel bayrağım başımda dalga dalga dalgalanıyor......
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    hep tepki tepki,iki tokat atin sussunlar
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı sürtüşme yeter artık çocuk gibisiniz yıllardır vur gitsin Türkiye toprağı olsun Yunanistan nokta.
    Cevapla
  • Beşiktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır demeknisrail.Abd Sudi birleş arap fransa Ne yaparsanız yapın her ürün ülkemizde üreteceğiz bütün borcumuzu kapatacağız teknoloji yazılım ASELSAN telefon Tablet yerli sanayi yerli üretim yerli borsa faizsiz Türkiye kendi kararlarını kendi verir insAllah Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti bağımsız savunma sanayi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!