Sahte içki felaketinde bilanço ağırlaştı! Haberler peş peşe geliyor! Bakanlıktan açıklama

Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. Sekiz şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. En çok ölüm 18 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de yaşandı. Dün bir kişinin can verdiği İstanbul'da ölü sayısı yediye yükseldi. Şimdiye kadar Kırıkkale'de yedi, Mersin'de altı, Muğla ve Aydın'da ikişer, Trabzon ve Zonguldak'ta birer kişi sahte içki yüzünden öldü.

GİRİŞ 13.10.2020 13:40 GÜNCELLEME 13.10.2020 15:39
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Kırıkkale‘de yedi, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra altı kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon‘da bir ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi, ölü sayısı 44’e çıktı. 

 

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı: Son zamanlarda alkollü içki zehirlenmesine bağlı olarak farklı illerimizde ölüm olayları yaşanmıştır. Olaylarla ilgili Emniyet birimlerimizce yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan 58 şüpheliden 7’si tutuklandı. Yaşanan ölüm olaylarına sebebiyet veren sahte etil alkollerin kaynağının tespitine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir, Mersin ve İstanbul KOM Birimlerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde tespit edilen 2 depoya yönelik 12.10.2020 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramalarda 10.505 litre etil alkol, 1.550 adet boş bidon, 1.000 adet kapak, 3 adet içki üretim makinası ve çok sayıda sahte etil alkol etiketi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonlarla etil alkolün piyasaya dağıtılması engellenerek daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçildi.

 

 

İSTANBUL’DA ALTI KİŞİ DAHA CAN VERDİ

Dün İstanbul’un Kartal ilçesinde 36 yaşındaki avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre saat 12.00 itibarıyla İstanbul’da sahte içkiden ölen kişi sayısı yedi oldu.  Olayla ilgili olarak üçü kaçak alkol satan altı şüpheli gözaltına alındı.

TRABZON’DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon’da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B. özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ZONGULDAK’TA BİR KİŞİ SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahte alkol tüketen Harun İnanç (54) hayatını kaybederken, 52 yaşındaki Hasan A., solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Sahte içki yüzünden hayatını kaybedenlerden kimlikleri belli olanlar şöyle:

KIRIKKALE: Yılmaz Mayalı, Cemal Doğan (55), Ünal Gündoğdu, İlyas Yalım, Hacı Vatansever, Ali Başpınar, Mustafa Özyurt

İZMİR: Hasan Çetin Esen (59), Mustafa Maya (71), Aydın Göksoy (58), Adem Güneş (64), Nejdet Kanatlıer (67), Mehmet Celalettin Sezer (68), Ali İhsan Çakmak (70), Hakan Ulukaya (46), Mehmet Görgülüer, Engin Dokuyucu, Nihat Karaoğlan, İlhami Kalfa, Hüseyin Yılmaz, Orhan Korkmaz (72), Ahmet KarayiğitHasan Çetin Esen (İzmir), Semran Başkurt (Muğla) ve Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (İstanbul) sahte içki yüzünden öldü.

 

YORUMLAR 220
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Gülermisin ağlarmısın
    Cevapla
  • Fatihin fedaisi 3 yıl önce Şikayet Et
    içki hazırlamak için kullanılan metil alkolün içine başka bir madde karıştırılmış gibi geliyor ,çünkü bunu üreten adamlar kaçakta olsa aynı formül ve gramajla üretiyor..sahte alkolden ölselerdi daha öncede ölürlerdi ,içki üretmek için kullanılan Metil alkolde sorun var bunun araştırılması gerekiyor..
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    içki üretiminde kullanılan alkol metil değil, etil alkol....
    Cevapla
  • Servet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasasin cehenem
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Amma ay yaş varmış memlekette
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın sarhoşken canını aldığı, haramda iken canını aldığı, rahmetinden uzakken canını aldığı, kısacası sevmezken canını aldığı insanlara haşa Allah tan daha da mı merhametliyim ki ben merhamet edeyim? Telef olmuşlar işte. Geride kalanları kurtarmış demek ki rabbim. Suçların çoğunluğu sarhoşken işlendiğine göre...
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen İmanını tazele bu kibirle bu cok bilmişlikle cehenmme kütük olmaya aday olmuşsun senin başkasına acımak felan bırak kendi nefsini kibirini gör yoksa sen tam cehenmm kütüğü adayısın ölmüşlerin arkasından güzel yad edin diyor peygamber as ve bir Müşrikin cenazesine dahi saygı gösteriyor sen nasıl olurda günaha girmiş ianan biri icin bu sözleri sarf ediyorsun hele hale bak çapsıza bak yavv zınnık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi