AYM üyesinden garip mesaj! Darbeci vesayetçi günlerin alışkanlıklarına gönderme yapar gibi...

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından garip bir paylaşım yaptı. Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” mesajını yazdı. Bu mesaj eski Türkiye günlerinde “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajlarına benzetildi. Paylaşıma sosyal medyada tepki yağarken İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajı ile skandal paylaşıma gönderme yaptı.

GİRİŞ 14.10.2020 01:26 GÜNCELLEME 14.10.2020 01:52
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'nin CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayılmıştı.

 

 

Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini geri çevirmişti

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan bu akşam saatlerinde garip bir sosyal medya paylaşımı geldi. Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının gece vakti çekilmiş resmini paylaşarak "ışıklar yanıyor" ifadesini kullandı. 

Yıldırım'ın bu mesajı eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan "genelkurmayın ışıkları yanıyor" mesajını akıllara getirdi. 

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Sosyal medya da skandal paylaşıma tepkiler gelmeye başlayınca AYM üyesi Engin Yıldırım kendini " 'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil." paylaşımıyla savunmaya çalıştı. 

TWEETLERİ SİLİP HESABINI KORUMAYA ALDI

Engin Yıldırım daha sonra attığı tweetleri silerek hesabını korumaya aldı. 

ÖZÜR MESAJI YAYIMLADI

Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir.

İÇİŞLERİN'DEN 'IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR' MESAJI

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise AYM üyesi Engin Yıldırım'ın mesajına cevap verildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" şeklinde bir paylaşımda bulunuldu. 

BAKAN GÜL: IŞIKLARI MİLLET AÇAR MİLLET KAPATIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır." ifadelerini kullandı. 

Avukat Mustafa Doğan İnal sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'a tepki gösterdi.

İnal Twetter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

AYM Üyesi Engin Yıldırım eski Türkiye'nin darbeci ve vesayetci günlerindeki "genelkurmayın ışıkları yanıyor" vurgusuna öykünen bu tweeti ile yeni dönemde bosalan vesayet alanlarını "biz" mi dolduracağız demek istiyor acaba? 

"AYM ÜYESİ DARBE TEHDİTLERİ SAVURUYORSA..."

Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Yiğit Bulut da skandal paylaşıma sert tepki gösterdi. 

Yiğit Bulut yaptığı açıklamada "AYM üyesi 'ışıklar yanıyor' diyerek, Büyük Türk Milleti’nin Atatürk’ünü de alet ederek, darbe tehditleri savuruyorsa, söylenecek tek bir cümle var; büyük Türk milleti olarak bekliyoruz, buradayız. Gelmeyen bizi boşa bekleten şerefsizdir!" ifadelerini kullandı. 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Eylül'de yaptığı bir açıklamada AYM Başkanı Zühtü Arslan’a "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" diye tepki göstermişti. 

Bu mesajın ardından AYM üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekilmiş fotoğrafıyla yanıt vermişti. 

YORUMLAR 287
  • Mehmet Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Darbeciler genellikle alışkanlıklarına mağlupturlar
    Cevapla
  • baydoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    yök tarafından cumhurbaşkanı abdullah gül'e anayasa mahkemesi asil üyeliği için önerilmiş üç isimden biridir
    Cevapla
  • Fahri25 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam hangi agababalarinda emir alıyor.anayasa yapısını hemen değiştirelim.sayin bahçeli ne diyorsa gerçekten yerindedir.tezi anayasa yapısı değiştirelim.
    Cevapla
  • alg 3 yıl önce Şikayet Et
    krona virüsünün aşısı bulunur belki, iş bu virüslere bir aşı bulmak gerek.
    Cevapla
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Darbeci bunların hepsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler