Mehmet Metiner: 'Bu bir darbe tehdididir'

Siyasetçi Yazar Mehmet Metiner, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın darbe imasına tepki gösterdi. CHP'nin destek verdiği Yıldırım'ın paylaşımına tepki gösteren Metiner, "Bu, 'darbeyle al aşağı edemedim ama biz anayasa mahkemesi kararlarıyla seni iradeni paralize ederiz' tehdididir" şeklinde konuştu.

Mehmet Metiner: 'Bu bir darbe tehdididir'
Mehmet Metiner: 'Bu bir darbe tehdididir'
GİRİŞ 14.10.2020 01:07 GÜNCELLEME 14.10.2020 01:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Memleket Meselesi programında AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar Yanıyor" paylaşımına tepki gösteren Siyasetçi Yazar Mehmet Metiner, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ORASI SİYASET YERİ DEĞİLDİR"

AYM'nin siyaset yeri olmadığını belirten Metiner, "Söylediğin sözün arkasında mertçe duracak bir yüreğe sahip değilsen hukukun arkasına saklanma. Seni oraya atana Abdullah Gül'ün arkasına sığınacaksan o cübbe sana dar gelir. Orası siyaset yapılacak yer değildir." dedi.

"HADSİZ DAVRANIŞLAR SERGİLİYORLAR"

A Haber'de konuşan Metiner sert sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Sayın Devlet Bahçeli'nin de altını çizdiği hususun gerçekleşmesi gerekiyor. Eski Türkiye'nin bir vesayet organı olarak konumlandırılan, 1961 anayasasıyla birlikte sistemimizin için konumlandırılan bir Anayasa Mahkemesi bugünkü Türkiye'de de tekrar kendini vesayet odağı gibi görmeye başlıyor. Ve üyesi eski üniversite hocası da siyaset yapmayı marifet sanıyor. Sonra da yüreği yetmeyince "öyle demek istemedim, hukukun ışığından söz ettim. Anayasa Mahkemesi çoğunluğunu belirli bir grubun oluşturduğu yargı kararlarıyla kendilerini konuşturuyorlar. Yetmeyince de böyle paylaşımlarla hadsiz davranışlar sergiliyorlar."

"BU BİR DARBE TEHDİDİDİR"

Hükümetin darbe iması ile tehdit edildiğini belirten Metiner, "Bu siyasi iradeye yöneltilmiş bir tehdittir. Genel Kurmay üzerinden yapılan bir ima. Bu, "darbeyle al aşağı edemedim ama biz anayasa mahkemesi kararlarıyla seni iradeni paralize ederiz" tehdididir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 16
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ak partide Metiner gibi birkaç yürek soğutan adam olsa kimse gıkını çikaramaz.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi kapatılmalıdır, meclis iradesiyle vaktiyle kurulmuştu, aynı irade ile kapatılabilir, unutmayın EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Nokta.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    En yiğit cevabı Mehmet Metiner vermiş. Adamsın adam.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu da iyi fırıldak. Oradan oraya oradan oraya
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    ben vatandaşım konumum belli konuşur resim atar laf söylerim bu arada gaf veya yanlış telafuz edebilirim. Ama AYM üyesinin hata lüksü yok. bu apaçık bir tehdit, devlet üstü kurumum diyor. yolsuzluk olayına asıl karışanlar bunlar. çok acil olarak kurumsal bir düzenleme yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediklerin Avrupa da geçerli. Onlar şakasına bile böyle davranışların müsade etmezler ve o gün içerisinde gereği yapılır. Türkiye de ise vatana saldırmak her pisliği sergilemek moda olmuş. Ondan sonra demokrasi hayali kur. Gerçek demokrasi batıda, devlete saldır ve bak bakalım başına neler geliyor, mahkeme köşelerinde senelerce adamı sürüm sürüm süründürürler.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylemişsin. Bunların sokak ağzıyla konuşma şansı olamaz. Önemli bir kurum böyle birşey yapabiliyorsa, burda bir çatlak var demektir. Devlet anında buraya müdahale edip, gerkirse burayı baştan sona yenilemelidir. Bu yapılmadığında, ileride bundan daha büyük bedel ödüyoruz.
    Cevapla
  • Cem Dogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Isıktan Günesden ve sesden bu kadar korkar hale gelmenız suclulugunuzun adeta tespıtır. Yasama hatatı ınsanı tek kelımeyle herseyı “ padusaha” beglayıp ote yandan halen Demokrası Hukuk vs savunuculugu yapıyor gıbı görünmenız ancak mıde bulundırur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi