İstanbul Valiliği harekete geçti! Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nın terör propagandası yapıldığı gerekçesiyle yasakladığı tiyatro oyunuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği harekete geçti! Soruşturma başlatıldı
İstanbul Valiliği harekete geçti! Soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 14.10.2020 15:05 GÜNCELLEME 14.10.2020 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Teatra Jiyana Nü” özel tiyatro ekibi tarafından 13 Ekim 2020 tarihinde sergilenmesi planlanan “Beru: Klakson Borizan Birt” isimli tiyatro oyunu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımızca Kürtçe olduğu için yasaklanmamıştır.

Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez. PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- Devlet ve Terör ilişkilerini irdeleyen “Beru; Klakson Borizan Birt” isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK Terör örgütünün ülkemize karşı yürüttüğü terör propagandasına dönüştürülmek suretiyle oluşturulduğu yönünde güvenlik güçlerimizin tespiti söz konusudur.

 

 

Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez.

Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır. 

YORUMLAR 3
  • Bayrampaşalı 3 yıl önce Şikayet Et
    GüzelimTaşlıtarla eski adı ne duruma düştü hdpkkdehaçkahpelerinin yuvasına dönmüş Vatandaşlar bu teröristlere yaşam alanı bırakmayın bütün İstanbul’da alış veriş yaparken bakın PKK danmı alııyırsunuz.
    Cevapla
  • narin 3 yıl önce Şikayet Et
    yillar once bu calismalar hdp doguda yapti ve genclerin beyinin yikadi asla musade edilmsin demokrasi insan haklari yalanlarina inanmayin kurtlwrin tek istegi is as her seyimiz var allah ulkemizi ordumuzu korusun dua edelim
    Cevapla
  • Ismail Ateş 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah ım Adamlar yaşadığı bu ülkede terör estiriyor lar sen ama tiyatro adı altında vatana ihanet ediyorlar kumbara nasıl fırsat veriliyor nasıl bir imkan tanınıyor bunların arkasında kim var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!