AÖF kayıt takvimi: 2020 AÖF kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman sona erecek?

AÖF kayıt yenileme ve yeni kayıtlar ne zaman sona erecek? Anadolu Üniversitesinden yapılan son dakika açıklamasında AÖF kayıt sürelerinin uzatıldığı açıklandı. İktisat ve İşletme Fakültesi kayıt işlemleri 23 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. Peki AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte 2020 AÖF kayıt takvimi!

 AÖF kayıt takvimi: 2020 AÖF kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman sona erecek?
AÖF kayıt takvimi: 2020 AÖF kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman sona erecek?
GİRİŞ 18.10.2020 11:55 GÜNCELLEME 18.10.2020 11:55

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemi yapacaklar için takvimde değişikliğe gidildi. İkinci üniversite, YKS yeni kayıt, YKS ek yerleştirme DGS ve Sağlık Lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıracak adaylar başvuruları anadolu.edu.tr adresinde bulunan öğrenci kayıt otomasyonundan tamamlayacak. Kayıt takvimi süresince adaylar kayıtların yenilenip yenilenmediğini kontrol etmelidir. Peki AÖF 2020 kayıt yenileme ve yeni kayıt nasıl yapılacak? AÖF kayıt yenileme ne zaman? İşte Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt işlemleri detayları…

 

 

AÖF KAYIT SÜRELERİ NE KADAR UZATILDI?

Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre İktisat ve İşletme Fakültesi 2020-2021 Öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemleri ve Açıköğretim; İktisat ve İşletme Fakültelerine; ANADOLUYÖS, İkinci Üniversite, YKS Yeni Kayıt, YKS Ek Yerleştirme, DGS ve Sağlık Lisans Tamamlama yeni kayıt işlemleri 23 Ekim 2020 Cuma gününe kadar uzatıldı.

 

 

AÖF YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri http://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İşte detayları ANADOLUYÖS, İkinci Üniversite, YKS Yeni Kayıt YKS Ek yerleştirme kaydı yapma yöntemleri;

2020 AÖF KAYIT YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF YENİ KAYIT YAPTIRMA!

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekmektedir.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT YAPTIRMA!

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

DGS AÖF KAYIT YAPTIRMA!

14 Ekim - 23 Ekim 2020 tarihleri arasında adaylar başvurularını internet üzerinden /aof.anadolu.edu.tr/kayit adresi üzerinden gerçekleştirecek. Ödeme işlemini tamamlayan adaylar kayıt takviminde belirtilen tarihler içerisinde AÖF bürolarına başvuruda bulunarak kayıtlarını tamamlayabilecek. 

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasından veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında;

Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.  Kayıt yenileme ücreti için son gün henüz açıklanmadı. Kayıtların uzatıldığı 23 Ekim 2020 tarihine kadar ücretlerin yatırılabileceği düşünülüyor.

AÖF 2020-2021 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ SINAVLARI ÇEVRİMİÇİ DÜZENLENECEK!

Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre bu eğitim döneminde güz dönemi  İktisat ve İşletme Fakültesi ara sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavı tarihleri ilerleyen günlerde öğrencilerle paylaşılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!