Ermenistan sivilleri hedef aldı! Türkiye'den çok sert tepki!

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 sivil hayatını kaybetti 40 civarı sivil yaralandı. Türkiye'den Ermenistan'ın hain saldırısına çok sert tepki geldi.

Ermenistan sivilleri hedef aldı! Türkiye'den çok sert tepki!
Ermenistan sivilleri hedef aldı! Türkiye'den çok sert tepki!
GİRİŞ 17.10.2020 03:22 GÜNCELLEME 17.10.2020 04:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine saldırısına ilişkin, "Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır." ifadesini kullandı.

"BUNUN ADI KALLEŞLİKTİR, KORKAKLIKTIR, HAK HUKUK TANIMAZLIKTIR" 

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Gence kentine düzenlediği füze saldırısına tepki göstererek, "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine sessiz kalmasının manidar olduğunu belirten Oktay, "Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da güçlü şekilde yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

"ERMENİSTAN İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEMEKTEN SUÇLUDUR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetlediklerini belirterek, "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine saldırılarına ilişkin şunları kaydetti:

"Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur.

Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir."

"CAN AZERBAYCAN ASLA YALNIZ KALMAYACAK"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ermenistan'ın terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve sivillere saldırarak insanlık suçu işlediğini belirterek, "Bu alçaklığı lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırılarına tepki gösterdi. 

Bakan Gül, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Paşa 3 yıl önce Şikayet Et
    "İnsanlık suçu""Savaş suçu"herkesin ağzında tamam da cezası nerede bu suçun?Yıllarca bu suçu işleyen Esed ceza değil mükafat alıyor!Sivilleri öldüren ABD ve ortakları hakeza...
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Ermeniler.
    Cevapla
  • CcC 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın gelebiliriz çokta uzatmayız
    Cevapla
  • KARADERELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil sürüsü Ermeniler, tarihte yaptıklarının aynısını yapmaktan çekinmiyor. Her zaman olduğu gibi Batı ve Rusya üç maymunları oynuyor, ya içimizdeki Ermeni sevicilere ne demeli?
    Cevapla
  • ayhan01 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim elimiz ayagimiz yok mu onlar sivilleri vuruyorsa pardon deyip biz de vuramaz miyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor