Erdoğan'dan İslam dünyasına son dakika çağrısı...Macron'a çok sert tepki

Dünyada İslam karşıtı bir sistemin kurulmak istendiğini belirten Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da sert bir dille eleştirerek, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam’la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.10.2020 13:31 GÜNCELLEME 20.10.2020 14:10
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısına koronavirüs pandemisi nedeniyle video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan toplantıya ve alınacak kararlara ilişkin "Hayırlara vesile olmasını" dilediğini belirterek istişarenin öneminin altını çizdi.

 

 

Erdoğan İslam ülkelerinde medya organlarının da yayınladığı ve son dakika olarak geçtiği mesajında şunları söyledi;

"KADİM İSLAM BELDELERİNDEN BUGÜN FERYYATLAR YÜKSELİYOR

 

 

İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sık fikir alışverişinde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve barışla anılan kadim İslam beldelerinden, bugün, ne yazık ki feryatlar yükseliyor.

"HER GÜN ORTALAMA BİN MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİ TERÖRE VEYA ŞİDDETE KURBAN VERİYORUZ"

Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz. Bilhassa ırkçılık, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, İslam alemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmiştir. Ölenin de öldürenin de 'Allah-u Ekber' dediği bir tabloyu bizim kabul etmemiz, içimize sindirmemiz asla mümkün değildir.

MACRON'A "FRANSA İSLAM'I TEPKİSİ

Fransa İslam'ı, Avrupa İslam'ı gibi kavramların asıl gayesi İslam ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır. Hiçbir Müslüman ülkenin böyle bir hadsizliğe rıza göstermesi mümkün değildir.

YORUMLAR 72
  • Ismayil 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin köpekligini yapan arab birligi yola gelmez
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    islam devletlerine boşa guvenmeyelim
    Cevapla
  • S.S.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hep beraber Fransanın sesini keselim, yoksa Fransa sizin Dilinizi ve Dininizi keser..
    Cevapla
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru ölen ve öldüren Allahü Ekber diyon ancak bunun sebebi Müslümanın müslümanı yargılamak yerine kendimizi yargılayıp bir tane bile olsa sevmediğimiz müslüman kalmamalı çünkü gerçek mümin olmak için bibirimizi sevmeliyiz cidalleşmek yerine kucaklaşmalıyız reçetemiz kitabımız olmalı doktorumuz Ya Şafi olmalı açılan yaramızı Resulü Ekrem sav efendimizin sünneti ile sarmalıyız ki yaramızı bütün dış zararlılardan korumuş olalım
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-i imaniyenin kemâlâtını ef'âlimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri, elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler; belki küre-i arzın bazı kıt'aları ve devletleri de İslâmiyete dehâlet edecekler. (Bediüzzaman Said Nursi. Hutbe-i Şamiye adlı eserinden)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat