Başsavcılıktan Kırıkkale'de cezaevinde ölüm açıklaması: Asılı halde bulundu

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevindeki bir hükümlünün infaz koruma memurları tarafından darbedildiği için öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan Kırıkkale'de cezaevinde ölüm açıklaması: Asılı halde bulundu
Başsavcılıktan Kırıkkale'de cezaevinde ölüm açıklaması: Asılı halde bulundu
GİRİŞ 22.10.2020 19:26 GÜNCELLEME 22.10.2020 19:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü S.T'nin ölümü hakkında yayınlanan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması gereğinin hasıl olduğu belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, "Hükümlü S.T. 18 Ekim'de oda arkadaşı hükümlü M.K'nin infaz koruma memurlarına haber vermesi üzerine merdiven boşluğunda asılı vaziyette bulunmuştur. Yapılan ilk müdahale sonrası 112 sağlık ekipleri tarafından S.T'nin öldüğü tespit edilmiştir. Olayla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

S.T'nin "infaz koruma memurları tarafından darbedildiği" iddiası ve iki hükümlünün odasında daha önce yapılan aramalarda yasak eşya bulunmasıyla ilgili soruşturmaların da ayrı ayrı devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hükümlü S.T'nin ölümünün ardından başlatılan soruşturma titizlikle devam etmektedir. Ayrıca konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen iki adalet müfettişi ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir başkontrolörün inceleme işlemleri sürmektedir. Olayların tüm boyutlarıyla ayrıntılı ve çok yönlü olarak soruşturma ve incelemesi, adli ve idari yönden devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Insan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptılar diyecek degiller. Artik kimse inanmıyor
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuyruk acısı var heralde sende
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yani devlet yalan mı söylüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...