Başkan Erdoğan'dan Berlin'deki cami baskınına kınama

Son Dakika haberi; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deki cami baskını hakkında paylaşımda 'İnanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum.' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 23.10.2020 21:47 GÜNCELLEME 23.10.2020 22:42
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Berlin'deki Mevlana Camii'nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa'yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Berlin'deki cami baskını

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. Türkiye olarak, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inanıyoruz.

"İSLAM DÜŞMANLIĞIYLA MÜCADELEMİZİ KARARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ"

Başkan Erdoğan Mevlana Camii cemaatine geçmiş olsun dileklerini ileterek "Dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun; ırkçılıkla, yabancı karşıtlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Berlin'deki cami baskını

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde camide gerçekleşen ve 150 polisin katılığı aramalar sırasında polislerin Mevlana Camisi'nin halılarına botlarla basması ve namaz vaktinde arama yapılması tepkilere yol açmıştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlana Camisi'nde yapılan aramalar sırasında polislerin üzerinde namaz kılınan halılara botlarla basmasına cami yönetimi ve Müslümanlar tepki göstermişti.

YORUMLAR 105
  • K.Maraşlı İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk milleti kadar aziz bir millet yok. Elhamdülillah. Ülkemiz de yaşayan İslam dışı inanç sahipleri paşalar gibi yaşıyorlar. İnançlarını yaşıyorlar. Biri de çıkıp Avrupa da yapılan islam düşmanlığın dan dolayı konuşmuyorlar. Yazıklar olsun. Fos adamlar.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    kısasa kısas lazım gelir
    Cevapla
  • Sabir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin bin belanizi versin soyu bozuklar. Aslinda insanhaklari mahkemesinde dava acilmasi gerek.
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızıl Elma
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ; islama karşı Haçlı Zulmü giderek çoğalıyor!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...