Balıkçıların ağına mayın takıldı

Rumeli Feneri'nde sabah ava çıkan balıkçıların ağına mayın takıldı. Henüz patlamamış olduğu düşünülen mayının ilk incelemelere göre Osmanlı döneminden kalma olabileceği belirtildi.

GİRİŞ 25.10.2020 17:12 GÜNCELLEME 25.10.2020 17:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı'nda Rumeli Feneri açıklarında sabah saatlerinde balık avlamak için ağ atan balıkçılarım ağına mayın takıldı. Henüz patlamamış olduğu düşünülen mayını bulan balıkçılar kısa süreli panik yaşadı. Ardından limana yanaşan teknenin yanına ihbar üzerine polis ve sahil güvenlik ekipleri geldi. İlk incelemelere göre mayının Osmanlı döneminden kaldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

 

 

Ağlarına mayın takılan balıkçı Taha Deniz, “Sabah Rumeli Feneri'nden açıldık. İstisna bir durum gerçekleşti. Ağımızda bir ağırlık vardı. Mayın olduğunu bilmiyorduk. Tekneye almış bulunduk. Mayın olduğunu sonradan fark ettik. Sahil güvenlik ekiplerine haber verdik. Bomba ekipleri gelecek. Patlayacak mı artık bakacaklar. Şu an tehlike devam ediyor. İşin doğrusu korktuk. Hep beraber uzaklaştık mayından ama ne kadar uzaklaşabilirsin ki, teknenin içindeyiz” dedi.

Mayını bulduklarında korktuklarını belirten balıkçı Uğur Topal da, “Sabah ağları attığımızda balık yerine mayın çıktı. İki saat yol geldik o korkuyla birlikte” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Su kapmıştır o 3 yıl önce Şikayet Et
    27 Mayının hikayesinden beri ,Çanakkale Savunmasının öncesi dahil, bayağı su kapmıştı o mayınlar, bu da onlardan eski veya azıcık yeni kardeşi ise çok aşırı bir tehlike olmasa gerek ama su kapmadı ise de helâl olsun yapan ustaya(tabi bunun iyi bir amaçla konulduğu hesabıyla birkaç kuzgun saatli bomba niyetine mayın bıraktı ise hâyır duam eksik olsun bi zahmet).
    Cevapla
  • KürdTürk kardeştr 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ne kaçması, şimdiye kadar patlamışsa bundan sonrası zor ... Tarihi yakalamışsınız Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun, gerçekten 2 saat büyük tehlike yaşamışsınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar