Abdülkadir Selvi: İYİ Parti'de kritik 24 saat

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın geçen hafta İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İYİ Parti'yi sarsan açıklama ve partinin skandalla nasıl mücadele edeceğine dair kritik süreçle ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi: İYİ Parti'de kritik 24 saat
Abdülkadir Selvi: İYİ Parti'de kritik 24 saat
GİRİŞ 26.10.2020 19:46 GÜNCELLEME 26.10.2020 19:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İşte Abdülkadir Selvi'nin o yazısı;

İYİ PARTİ’DE KRİTİK 24 SAAT

GEÇEN haftayı Ümit Özdağ’ın neden olduğu 7.6 şiddetindeki siyasi depremle geçiren İYİ Parti’de kritik bir haftaya girildi. Çünkü genel sekreter Uğur Poyraz, Ümit Özdağ’la ilgili ihraç başvurularını pazartesi günü genel başkan Meral Akşener’e sunacağını açıkladı.

Akşener, Ümit Özdağ’ı ihraç etmek yerine bir süre beklenmesi taraftarıydı. Akşener, bu tartışmada tavrını Buğra Kavuncu’dan yana koydu. Ama Buğra Kavuncu’nun suç duyurusu üzerine Ümit Özdağ’ın mahkeme sürecinin de görülmesinden yana. Daha önce Ümit Özdağ’la Buğra Kavuncu işini konuştuğu için elinin boş olduğunu düşünüyor. Mahkemeye bir delil sunamayacağı görüşünde. Tabii bir de Ümit Özdağ milletvekili olduğu için dokunulmazlığı var. Özdağ’la ilgili yargı sürecinin başlaması için hakkında düzenlenen fezlekenin Meclis’e gelmesi ve dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor.

ÖZDAĞ’IN FEZLEKESİ BEKLİYOR

Oysa Ümit Özdağ’ın Libya’da şehit olan MİT görevlilerinin isimlerini açıkladığı gerekçesiyle hakkında düzenlenen fezleke, 31 Mart tarihinden bu yana Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda bekliyor. Bu fezleke gelse de muhtemelen dönem sonuna kalacak.

İYİ Parti’de Akşener’e yakın bazı kurmaylar, dokunulmazlığı nedeniyle Ümit Özdağ’ın yargılanmasının 2023’ten sonraya kalacağını belirterek, “Partimiz her gün ekranlarda linç ediliyor. Ümit Özdağ partide kaldığı sürece bu devam edecek. O nedenle bu işi daha fazla uzatmayalım. Kangren olan parmağı keselim” düşüncesindeler. Bugün Meral Akşener’le bir araya gelip, Özdağ’ın ihracını isteyecekler.

‘KORAY AYDIN ÇEKİLSİN’ ÖNERİSİ

Ancak bu önerinin ikinci bir ayağı daha var. O da Koray Aydın’la ilgili. Eşzamanlı olarak Koray Aydın’ın da teşkilat başkanlığından istifasını istiyorlar. Koray Aydın’ın kurultayda çıkardığı liste ile bombanın pimini çekip Akşener’in kucağına attığını belirterek, “Partimizin yaşadığı depremde Koray Aydın’ın parmağı var. Koray Aydın’ın bu yaşananlar karşısında, ‘Partimin daha fazla yıpranmaması için görevimden çekiliyorum’ deyip istifa etmesi gerekiyor” diyorlar. Ancak onlar da Koray Aydın’ın kendi isteğiyle çekilmesini beklemiyorlar. O nedenle, “Genel başkan Koray Bey’i çağırıp çekilmesini istemeli. Yoksa kriz büyüyor, giderek girdaba dönüyor. Partiyi bu girdaptan kurtarmalı” düşüncesindeler. Akşener’le görüşüp, Koray Aydın’ın istifasını istemesini önerecekler.

YORUMLAR 25
  • cahil 3 yıl önce Şikayet Et
    davası olmayan, taşıma suyla dönen değirmen gibi oluşan partinin dağılma vakti yaklaşmış görünüyor
    Cevapla
  • mirzak 3 yıl önce Şikayet Et
    iyimi olacak her şey iyi olacak
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    İp derin yara aldı her an batabilir
    Cevapla
  • Tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    İp kıvırta kivirta bu işten siyrilmaya çalışacak ama zor
    Cevapla
  • Toroslu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini yonetemiyenler ülkeyi yonetecekler takke düştü kel göründü çorap bir kere soküldü dikiş tutmaz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!