Hatay'da patlama meydana geldi!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir patlama meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamada, "Şüphelenilen 2 teröristten biri takip sonucunda etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır" denildi. İçişleri Bakanı Soylu da, terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 26.10.2020 22:18 GÜNCELLEME 27.10.2020 03:45
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

"HERHANGİ BİR CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

Hatay Valiliğinden patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir."

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklamasında bulundu.

VALİ DOĞAN: AMANOSLAR'DA PKK İMHA EDİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği patlamaya ilişkin, "Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır." dedi.

Doğan, Fener Caddesi'ndeki patlamanın ardından bölgede incelemede bulundu, gazetecilere açıklama yaptı.

Amanoslar'ın, PKK terör örgütünün yıllardır yerleştiği bir lokasyon olduğunu ifade eden Doğan, "Zaman zaman 150-200 teröristin bulunduğu bir bölge ancak malumunuz olduğu üzere, 22 Ağustos'ta güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan operasyon neticesinde 3 terörist etkisiz hale getirilmişti." diye konuştu.

Doğan, sonrasında 18 Ekim'de 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"19 Ekim'de de bir teröristi sağ, bir teröristi ise ölü olarak ele geçirmiştik. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist, gri listede aranan firari HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde, 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de 'paramotor' diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde, güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim'de neticesini verdi ve bir teröristi etkisiz hale getirdik, bir teröristi canlı yakaladık. Bugün geri kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca sabah saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu."

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İMHA EDİLMİŞTİR"            

Sonrasında da bölgede operasyonların sürdüğünü anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas'taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır." 

Vali Doğan, herhangi bir can kaybı olmadan operasyonun sevk ve idare edildiğini ve neticenin alındığını belirterek, hayati tehlikesi olmayan hafif yaralılar bulunduğunu sözlerine ekledi.

TERK EDİLMİŞ BİR ARAÇTA PARMAK İZİ İNCELEMESİ YAPILDI

Patlamanın meydana geldiği caddenin yakınlarında terk edilmiş bir cipi fark eden polis ekipleri, araç üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Teröristlerin kullandığı araç olduğu değerlendirilen cip, ekiplerce inceleniyor.

Ekiplerin bölgedeki güvenlik önlemleri de sürüyor.

'HAİNLERE İZİN VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ'

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz. İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek." ifadesine yer verildi. Paylaşımda Türk bayrağı grafiği ile Hatay ve İskenderun etiketleri de kullanıldı.

TERÖRİSTLERİN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Hatay'da güvenlik güçlerinin dikkati sonucunda son anda önlenen saldırının faillerinin de fotoğrafı basına yansıdı. Medyaya düşen fotoğrafta bir araç içerisinde olan iki saldırganın trafikte seyir halinde olduğu görüldü. Hatay Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada teröristlerden birinin öldüğü diğerinin ise yakalanması için operasyonların sürdüğü duyuruldu.

BAKAN SOYLU: 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütülen operasyon sonucunda, İskenderun'da 2 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BAKAN GÜL'DEN HATAY SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: 

"Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır. İskenderun'umuza geçmiş olsun. Rabbim, ülkemizi ve terörle mücadele eden kahramanlarımızı korusun."

OKTAY: 'TERÖR VE DESTEKÇİLERİNE BU TOPRAKLARADA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Teröre ve destekçilerine bu topraklarda asla geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Hatay’da hain terör örgütünün saldırısını dikkati sayesinde engelleyen kahraman güvenlik güçlerimizi kutluyorum. İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröre ve destekçilerine bu topraklarda asla geçit vermeyeceğiz."

CANLI BOMBA İDDİASI!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "İskenderun’da takip altındaki canlı bombanın sıkışınca kendini patlattığı ifade ediliyor. Can kaybımız ya da yaralımız gözükmüyor. Canlı bombanın YPG/PKK’lı olma olasılığının yüksek olduğu ifade ediliyor." ifadelerini kullandı.

 

 
 
YORUMLAR 116
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin konsolosluklarını kapatmasından iki gün sonra olması manidar..
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Dun canlı bomba patladı bugünde orman yangını cıktı ama nedense haber kanalları olaydan kac saat sonra haber yapıyor ilginç....
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler İsrail pkk göz dikmişler bence hataya hep saldırıyorlar almak için Allah ın izniyle alamıycaklar TÜRKİYE Yİ bölemiycekler Allah ın izniyle inşallah Amin
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden?çünkü İsrail in desteğiyle kurulması düşünülen "Kürt"PKK devletcigi her taraftan çevrili olursa yaşayamaz. Ama denize inebilirse yaşama ,ticaret,nefes alma imkanı olur,bu benim değil bölge uzmanlarının fikridir
    Cevapla
  • Tuğlu... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayağınıza taş değmesin, Allah yardımcınız olsun...
    Cevapla
  • pala remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sponsoru ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular