İşte teröristlerin Amanoslar'a geldiği paramotor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ölü ele geçirilen 2 teröristin Münbiç'ten Amanoslar'a geldikleri paramotor ele geçirildi.

GİRİŞ 27.10.2020 10:17 GÜNCELLEME 27.10.2020 11:42
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, dün akşam Fener Caddesi'ndeki patlamayı gerçekleştirdikten sonra ölü ele geçirilen teröristlerin 'paramotor' diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indikleri belirlendi.

 

4 kişilik terörist grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de paramotorla

Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiğini belirleyen güvenlik birimlerinin çalışması 19 Ekim'de neticesini verdi. Bir terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristi canlı olarak yakalandı.

2 teröristin yeri ise tespit edildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca dün saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetleri tarafından vuruldu.

Payas ilçesinde kontrol noktasına taciz ateşi açan ve çıkan çatışmanın ardından bir vatandaşın aracını gasp eden 2 terörist, İskenderun istikametine kaçtı. Teröristlerden biri İskenderun'da çıkan çatışma sırasında üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın ardından diğer terörist koşarak bölgeden kaçmaya çalıştı. Kaçan terörist kısa süre sonra güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirdi. Teröristlerin Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indikleri paramotor da ele geçirildi.

TERÖRİSTLER AYNI YÖNTEMLE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

PKK'lı teröristler, daha önce de aynı yöntemle saldırı girişiminde bulunmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), 19 Temmuz'da Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde yürüttüğü Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Mehmetçiğe paramotorla saldırı girişiminde bulunan 1 terörist vurularak, etkisiz hale getirilmişti. 27 Kasım 2019'da ise Hakurk'ta yürütülen operasyonda, teröristler tarafından üs bölgelerine saldırıda kullanılmak üzere paramotor ele geçirilmişti.

GÜVENLİK UZMANI METE YARAR'DAN MİT'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İSTİHBARAT MÜTHİŞ BİR İŞ YAPMIŞ

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin sınırdan paramotor kullanarak geçmesinin bir ilk olduğunu ifade etti.

Mete Yarar, "Sahanın zorluğuna da dikkat çeken Yarar "Hatay istihbaratı müthiş bir iş yapmış. Amanoslara sızılan bir yerde ki çok ağaçlık, çok yer var; bir yerde operasyon yapmak, bir yerden bir yere gitmek o kadar zor ki. Böyle bir alanda sahayı çok iyi gözlemlemiş olmaları çok büyük bir başarı. Çünkü grup da büyük değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Hain hdp nın hain milletvekilinin oğlu terörist yakandı demir çelik haininin oğlunu güzel bi okşasınĺar it gibi öttürsünler belki babasının hainliğini itiraf eder.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer haini sağ yakalamışlar, konuştursunlar o zaman
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınıra ısı kamaraları ve stamp yerleştirin kuş gibi avlayın
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Almayanin Mainz kentinde oturuyorum.28 yildir Ultraleicht denilen tek ki$lik ucak kullaniyorum 10 metre yükseklikten sonra ArcS..siytemine (hava kontrol sistem) otomatik olarak giriyorsunuz.Yani sizi radarda görüyorlar..Neden bu motor paragleiting Türkiyede tesbit edilemedi.? Umarim ders olur kontrol edilir.!
    Cevapla
  • Ezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bu kadar kafası yok. Bu aklı kimin verdiğine bakmalı. Ayrıca münbiçi almamamız çpk büyük eksiklik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak