AK Partili isimlerden, Tunç Soyer'in eşine sert tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in, geçmiş yıllarda Charlie Hebdo dergisine destek olmak için Hz. Muhammed'e hakaretler yağdırılan bir baskısı ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştığı iddiaları İzmirli siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

AK Partili isimlerden, Tunç Soyer'in eşine sert tepki!
AK Partili isimlerden, Tunç Soyer'in eşine sert tepki!
GİRİŞ 29.10.2020 22:15 GÜNCELLEME 29.10.2020 22:50
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Fransa'da yayın hayatına devam eden ve önce Hz. Muhammed'in daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürlerini çizerek hakaretler yağdıran Charlie Hebdo dergisine tepkiler devam ederken iddiaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in, geçmiş yıllarda instagram'daki şahsi hesabından Charlie Hebdo'ya destek için derginin Hz. Muhammed'e hakaret eden sayısıyla çekilmiş fotoğrafını paylaştığı ileri sürüldü. Neptün Soyer'in yaptığı paylaşıma AK Parti'den tepki yağdı. 

Neptün Soyer'in paylaştığı görsel

'YAPTIĞINIZ SEVİYESİZCE VE DÜŞMANCADIR'

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Peygamber Efendimize hakaret eden paçavrayı şeref madalyası gibi paylaşmanız milletimizin değerlerine nasıl yabancı olduğunuzu göstermektedir.1000 yıldır müslüman olan bir şehrin başkanının eşi olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Yaptığınız seviyesizce ve düşmancadır. Çok yazık!" dedi.

'BU ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"İşi çığırından da çıkardılar! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in eşinin Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret eden karikatürleri yayınlayan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya destek vermesinin başka izahı yok! Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz."

'BU ZİHNİYETİ NE ÖZGÜRLÜK NE DE EŞİTLİK ANLAYIŞI AKLAR'

Öte yandan, Neptün Soyer'e bir tepki de AK Parti Izmir Milletvekili Cemal Bekle'den geldi. Milletvekili Bekle, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in eşi Neptün Soyer'in Peygamberimiz Hz.Muhammed'e saldıran Fransız Dergisi Charlie Hebdo'nun hakaretlerine destek vermesi ile nutkumuz bir kez daha tutuldu! Bu zihniyeti ne özgürlük ne de eşitlik anlayışı aklar" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 160
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak sanki , secim zamani bi camiye girer poz verir tamam. bunlara ne versen yerler
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz. Neden tepki gösteriyorsunuz. Adamlar gerekeni kendine uygun olanı seçiyor. Beyaz türkler denen tayfa bunlar değil mi.
    Cevapla
  • hazal 3 yıl önce Şikayet Et
    beyaz türkler diyorlar ya dini islam değil ancak uyruğu türk olan insanlar. sonradan tebamiza geçmiş hainler topluluğu
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Neptün nedir ya,
    Cevapla
  • Türkiye Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    chp demek çukur demek kıtlık demek seviyesizlik demek çürümüşlük demek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!