Son dakika: Mesut Yılmaz hayatını kaybetti.

Son dakika: Eski Başbakan Mesut Yılmaz akciğer ve beyninde tespit edilen tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

GİRİŞ 30.10.2020 10:03 GÜNCELLEME 30.10.2020 12:36
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Son dakika gelişmesine göre eski başbakanlardan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti! Mesut Yılmaz'ın vefatından sonra özellikle sosyal medyada 'Mesut Yılmaz neden öldü' şeklindeki araştırmalar yoğunlaştı. Uzun süredir sağlığı iyi olmayan deneyimli siyasetçinin hayatını kaybettiği aktarıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

CENAZE DETAYLARI BELLİ OLDU

Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz, Pazar günü saat 12.00’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze namazını kılacağız.

BEYNİNDE TÜMOR SAPTANDI

Bu süreçten sonra mayıs 2020'de de Yılmaz'ın bu defa beyin sapında tümör saptandı. 72 yaşındaki Mesut Yılmaz tümör nedeniyle ameliyata alınırken, ameliyattan sonra tedavisine devam edildi. Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz yaptığı açıklama ile Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

 

ÇOCUKLARI HASTANEYE GİDİYOR

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz da konuyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, henüz cenaze töreniyle ilgili bilgilerin belli olmadığını belirtti. Yılmaz, durumu çocuklarına da bildirdiğini ve çocuklarının hastaneye doğru yola çıktığını aktardı.

ESKİ BAŞBAKANLARDAN MESUT YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ! MESUT YILMAZ KİMDİR?

1947 yılında İstanbul'da doğan Mesut Yılmaz'ın aslen Rizeli olduğunu biliniyor. Anavatan Partisinin eski genel başkanı olan Mesut Yılmaz, daha önce başbakanlık görevini de yürütmüştü. Mesut Yılmaz, Anavatan Partisinin kurucu üyeleri arasında yer almıştı.

6 Kasım 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimine Avusturya Lisesi'nde başladı ve İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı. 1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı.

Mesut Yılmaz

BAKANLIK DÖNEMİ

1983 yılının mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize milletvekili seçildi. Birinci Turgut Özal hükümetinde Bilgilendirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya ekonomi karma komisyonlarının başkanlıklarını yürüttü. 1986 yılında ANAP içerisinde yaşanan Turgut Özal ile Bedrettin Dalan arasındaki ayrışmada Dalan tarafında olsa da Özal'ı karşısına almamıştır.

29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığı'na atandı. 1988 yılından sonra Avrupa Demokrasi Birliği genel başkan yardımcılığı yaptı. Yılmaz, Akbulut Hükümeti'nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990'da istifa etti.



15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra ana muhalefet partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde partisinin büyük oy kaybına rağmen DSP-MHP-ANAP koalisyonunda yer alarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu.

3 Kasım 2002 seçimlerinde partisinin %5 oy oranı ile barajın altında kalmasından sonra görevinden istifa etti. Rize'den milletvekili seçilecek oy oranına ulaşmasına rağmen lideri olduğu ANAP %10'luk barajın altında kaldığından milletvekili seçilememiştir.

3 Kasım 2002 seçimleri sonrası yüzde 5 oy oranı alan ANAP'ta görevinden istifa etti. 2007 seçimlerinde Rize'den bağımsız milletvekili olarak Meclis'e giren Yılmaz, 2009 yılında ANAP ve DYP'nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti'ye (DP) geçti. Namık Kemal Zeybek'in Genel Başkan seçilmesinin ardından 2011 yılında partiden istifa etti.

YORUMLAR 121
  • Q.Q 3 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan çok Yalvarmıştı, gel Yılmaz Hükümeti beraber kuralım diye.. Şimdi Yalvarma sırası Yılmazda.! Biz Türk milleti olarak hiç bir şeyi unutmadık.. bu günde Kılıçdaroğlu aynı Vatan hainliğini yapıyor, herşeyi not alıyoruz.
    Cevapla
  • 1915 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sevdikleri ile haşretsin inşallah
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... biz kimleri sevdiğini iyi biliriz... aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
    Cevapla
  • Elazizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut yılmazı öğretmen olarak çalışırken gönderdiği başörtüsü yasağı bildirisiyle hatırlayacagım.batı çslışma grubu onun zamanında kuruldu.minik yavrular onun döneminde kuran kurslarından mahrum kaldı.Yüce RABBIM her şeyden haberdar......
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • alaattin 3 yıl önce Şikayet Et
    siyasi hayatın uğruna bunca mazlum müslümanı kendi öz vatanında zulmettin.niye bir avuç keferenin mutluluğu için.peki şimdi siyasi hayatını feda ettiğin olayın ahiret hayatı hiç aklına gelmedi.şimdi müslümanların lanetine mazhar olurken emirlerini umursamadığın ALLAH ın huzurunda sana şefaat dileyecek olanlar arkanda bıraktığın kumarbaz bşörtü düşmanı dostlarınmı olacak.ALLAH senin durumuna kimseyi düşürmesinve laneti üzerine olsun.bizim imanımıza dokunup bize zulmetmiştin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'