İşte İzmir'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzeme!

İzmir'de yaşanan 6,6'lık deprem sonrası çok sayıda bina yerle bir oldu. Yıkılan binalardan bir tanesi olan ve enkaz altında çıkarılmayı bekleyen çok sayıda insanın bulunduğu bilinen Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzeme ve beton yapısı hakkında Mimar Nihat Şen önemli açıklamalarda bulundu.

İşte İzmir'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzeme!
İşte İzmir'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzeme!
GİRİŞ 31.10.2020 13:20 GÜNCELLEME 31.10.2020 13:20
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası binaların neden yıkıldığı sorusu kafalarda soru işaretleri bırakırken uzman isimler çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mimar Nihat Şen, Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan demirlerin deprem anında yıkılmaya davetiye çıkardığını söyledi.

KULLANILAN DEMİR DETAYI ORTAYA ÇIKTI

Şen, "Yaklaşık bir ay önce yapılan son araştırmaya göre İzmir'de 40 bin binanın yenilenmesi gerektiğini biz söyledik. Devamlı artçı depremlerden bahsediliyordu. O 40 bin binadan biri Rıza Bey Apartmanı'ydı" diyerek yıkılan binadan kalan parçaları inceledi. Şen, "yuvarlak demir bir deprem anında betonla en kolay ayrışan yapı elemanıdır" diyerek kullanılması gereken malzemelerle ilgili bilgiler verdi.

RIZABEY APARTMANININ ÇÖKMEDEN ÖNCEKİ HALİ FELAKETİN BOYUTUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

İzmir'in Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğünde depremde yıkılan Bayraklı'daki 8 katlı Rızabey Apartmanı'nın çökmeden önceki fotoğrafı, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

En son sabah saatlerinde 16 yaşındaki İnci Okan ile köpeğinin kurtarıldığı apartmanda ekiplerin çalışmaları sürerken, binanın önceki ve yıkılan hali deprem felaketinin boyutunu gözler önüne serdi.

YORUMLAR 72
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    kalitesiz bina yapan satmis olsa bile hile var bulunur ise paralari geri vermesi ølur olur ise her ølen icin en az elli yil hapis ve butun mal varligina el konacak yap sat kac olmayacak devlet konrol yapsa bile butun her tarafi yapma imkani yok onun icin bina yapan kim olur is yaptigi sey hatali eksik hileli ise ve satilan mal da hata eksik var alan bunu sonra øgrenir ise bir ay icin de geri verme gelmesi gerek bu alici ve satici arasinda degil bir sistem kurulacak ve ordan adam parasini geri alacak
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlar burda da betondan kumdan vs. çalmışlar... Her devirde yapanın yanına kar kalıyor...
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette kalmayacak metak etme sen.
    Cevapla
  • Ulubey 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabük demir çelik fabrikasının ürettigi kaliteli demirler yurt dışına çıt kırıldım çin demiri Türkiyeye giriş yaparken yetkililer nerdeydi.her şey para denirse ahirtte bu canların hesabını veremessiniz..veremeyeceksinizde.
    Cevapla
  • Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Oy verdiğiniz belediyelerin İmar müdürlerine sorun daha iyi olur.
    Cevapla
  • MAKİNA UZMANI 3 yıl önce Şikayet Et
    Demircilik hatası olmasa bu kadar ağır yıkım olmazdı ,demirler döşenirken ağır hizmet tipi EV 47-48 muadili elektrotlar la bağlantı zorunlu olsun ,tel ve kerpeten ile bağlama işi halen devam ediyor ,işimiz zor bu kafa ile
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaattan anlamadığınız belli betonarmede kaynak olmaz çelik yapılarla karıştırmayın örnek vereyim etriyeyi kolonu saran kancası tutar
    Cevapla
  • Nihat88 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz dört kat alamıyoruz,zemin müsait olmasına rağmen.Sen denizin kenarına delta ovasına sekiz,on kat imar ver üstelik kontrol de yok.Sonuç ortada.Ihmal var burada.
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    eskişehirde de benzer durum var..gerçi her şehirde var,ama (ben zeytinburnunda oturuyorum) bu tarz bina sayılı...maksimum 5 kat...85 öncesi maksimum 3 kattı..12 mt..80-90 lı yıllarda 15 e cıktı.dukkan ustu asma katla 18 mt reye cıktı..(sakalla)...99 sonrası 15 tekrardan.99 depremi öncesi yapılan her bina sağlam depremde yıkılmaya aday...istanbul sıkıntı yaşarsa,Türkiye agır sıkıntıya girer.. devlet bireysel inşaata yasak getirsin.inşaat firmaları 10 bina alıp yenilesin.yeni teknoloji.10 kat versin..gerekirse bina daire sahibi %20 eksik alsın yada ödeme yapsın..ekonomide canlanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'