Evine kavuşan depremzede teyze: Cumhurbaşkanımızı candan, ciğerden seviyorum

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak depreminin ardından TOKİ'den evinin anahtarını teslim alan ve telekonferansla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşan Beyaz Akgül’ü evinde ziyaret etti.

Evine kavuşan depremzede teyze: Cumhurbaşkanımızı candan, ciğerden seviyorum
Evine kavuşan depremzede teyze: Cumhurbaşkanımızı candan, ciğerden seviyorum
GİRİŞ 02.11.2020 10:47 GÜNCELLEME 02.11.2020 10:47

Malatya’da, 24 Ocak’ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremde evi zarar gören ve depremin ardından Pütürge’de yapılan konutların teslim töreninde yeni evine kavuşan Beyaz Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telekonfrerans ile konuşmuş ve “Ben seni burada çok görmek istedim. Yine gel başkanım. Allah senden razı olsun. Allah senin eksikliğini başımıza vermesin. Yağmurda çamurda bırakmadın, sahip çıktın bize. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Akgül’ün daveti üzerine ilk ziyarette Pütürge’ye gelme sözünü vermişti. 

"ALLAH, CUMHURBAŞKANIMIZA ZEVAL VERMESİN"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davet eden Beyaz Akgül’ü, evinde ziyaret etti. 

Beyaz Ana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini ifade ederek, “Bu reklam, gündeme gelmek değil. Candan, ciğerden onu seviyorum. Allah, Cumhurbaşkanımıza, belediye başkanımıza zeval vermesin, gerçekten bize sahip çıktı” dedi. Akgül, en kısa sürede ziyarete beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi elleriyle yemek yapacağını söyledi. Milletvekili Öznur Çalık ise, “Cumhurbaşkanımızda seni çok seviyor. ‘Pütürge’ye geleceğim’ dedi. Beyaz Annem, Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Evler muhteşem olmuş” diye konuştu. 

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, ziyarette yaptığı açıklamada, “Beyaz Teyzemiz, depremden sonra konteynırda yaşamak zorunda kalan Pütürgeli depremzedelerimizdendi. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve ilçe teşkilatımız bu zor zamanında Beyaz Teyzemize sahip çıktılar. Pütürge’mizde ilk etapta biten 208 konuttan biride Beyaz Teyzemizindi. Beyaz Teyzemizde teslim edilir edilmez konutuna yerleşti. Bundan sonrada ihtiyaçları konusunda üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

"CUMHURBAŞKANIMIZI ÇOK SEVİYORUM"

Yeni evine kavuşan Beyaz Akgül ise, “Herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun. Başımın üzerinde yerleri var. Cumhurbaşkanımızı da Allah başımızdan eksik etmesin. Büyüklerimiz söylerdi ‘her şeye kuyruğa giderdik.’  ‘Hayvanlarından dolayı vergi alındığını’ söylüyorlardı. Yemin ederim biz büyüklerimizden bunları duyduk. Şimdi Allah’a şükür her şey bol. Allah başımızdan eksik etmesin önce Turgut Özal her şeyi bol getirdi, ondan sonrada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan getirdi. Onu seviyorum ve bir gün evime bekliyorum” dedi.  

"İÇTEN SÖZLERİ HEPİMİZİ MEST ETTİ"

Milletvekili Öznur Çalık da, “Beyaz Annem benim toprağım. Pütürgeli benim güzel ablam, annem. Allah sağlık versin. Pütürge’de deprem sonrası bütün vatandaşlarımızın ağır hasarlı olan evlerinin hem yıkımını sonrasında da yapımını Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiğinde 208 konutumuzdan temsilen 3’ünün anahtarını teslim etti. O gün ki anahtar teslim töreninde Beyaz Anamızın o güzel, yürekten ve içten sözleri hepimizi mest etti. Hele Cumhurbaşkanımızı Pütürge’ye davet edişi, Pütürgeli bütün hemşerilerim Cumhurbaşkanı’mızın Pütürge’ye gelmesini istiyordu ama Beyaz Ananın daveti Cumhurbaşkanı’mızın yüreğinde yer etti. İnanıyorum ki ilk Malatya ziyaretinde Pütürge’yi ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'