Rıza Bey Apartmanı'yla ilgili tüyler ürperten açıklama!

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rıza Bey Apartmanı'yla ilgili tüyler ürperten açıklama!
Rıza Bey Apartmanı'yla ilgili tüyler ürperten açıklama!
GİRİŞ 03.11.2020 19:05 GÜNCELLEME 03.11.2020 19:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Çiçekçi Ural, yıkılan binanın alt katında bir tekel bayi ile güzellik merkezinin bulunduğunu belirtti.

 

 

Anne ve babasının depremin olduğu gün yanında olduğunu anlatan Ural, "Babam bankaya maaşını çekmeye gelmişti. Ben de bir müşterimin siparişi çiçeği hazırlamıştım. Çiçeğin üzerine not yazıyordum. Ayağımın altında yerin oynadığını hissettim. O an annemi kolundan tutup dışarı çıkardım. Kapının önünde bekleyen babamı da alıp kendimizi dışarı attık. Annem 'içeride duralım geçer' dedi, ben 'yok' dedim, babamı alıp dışarı çıktığımızda otoparkın oraya yürüyene kadar camlar patlamaya başladı. Birkaç adım atmaya kalmadan bina yıkıldı ve toz bulutu oluştu. O anda hepimiz şoka girdik. Orada birçok sevdiğimiz içeride kaldı." diye konuştu. 

 

 

Uğur Ural, binanın depremden önceki durumuna ilişkin ise "Akhisar ve Kırkağaç depremlerinin ardından binada çatlak gördük. Ondan önce de çatlaklar vardı." dedi.

Binadaki çatlaklar konusunda daha önce apartman yöneticileriyle görüştüğünü, ancak kiracı olduğu için çok dikkate alınmadığını belirten Ural, "Dilimiz döndüğünce tanıdıklara söylemeye çalıştık. Onlar da apartman yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceklerini söylediler, apartman yöneticisi bir kişi binaya test yaptıracaklarını söylemişti, bilmiyorum ondan sonra ne oldu ne bitti ama bir sıkıntı vardı binada." ifadesini kullandı. 

"TADİLATI YAPAN ARKADAŞ BİZE KOLONUN SAĞLAM OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ"

Rızabey Apartmanı'nın zemin katındaki güzellik salonunu işleten Bilge Gökalp ise depremden kıl payı kurtulduklarını dile getirdi.

Depremin yaşandığı 30 Ekim'de çevrede ve dükkanlarında sakinlik olduğunu kaydeden Gökalp, "Normalde çok yoğun bir işletmeydik, içeride kalabalık bir müşteri olurdu, iş yerimin önündeki kaldırım ana cadde olduğu için kalabalık olurdu. Sanki deprem öncesi bu yoğun yolda ölüm öncesi bir sessizlik vardı." diye konuştu. 

Dükkanı 4 yıl önce kiraladığında iş yerindeki sorunları fark ettiklerini dile getiren Bilge Gökalp, şunları söyledi:

"Kiralamadan önce bir spor salonu varmış bizim olduğumuz yerde. Biraz rutubetli bir yerdi. Biz bunu çok sorun etmedik, ufak tefek tadilatla geçer diye düşündük. Spor salonundan kalan kolonlara yapıştırılmış aynalar vardı. Bu aynaları söktürdüğümüzde, kolonun üzerinde kum parçaları gördük. Tadilatı yapan arkadaş bize kolonların sağlam olmadığını söyledi ama biz bunu önemsemedik maalesef. Biz bu durumu yöneticilere ilettik ama kimse duyarlı olmadı. Biz halen kendimizde değiliz, şoku yeni atlatıyoruz, olanların yeni yeni farkına varıyoruz." 

Deprem anında panik yaşadığını, daha sonra hastaneye kaldırıldığını anlatan Gökalp, "O anı anlatmak imkansız, Allah kimseye yaşatmasın." şeklinde konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    güzellik salonu sucu atin biribirinize insallah kolonlari sen kesmemissindir . birinizden biridir kolonu kim keser icindeki kiraci yada mal sahibi arastirilsin
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bina çok ürkütücü duruyormuş. insanın üstüne geliyor. bunu imal edende vicdan yok. bunu görüp te göz yuman belediyede hiç vicdan yokmuş. bu kadar insan öldü acaba zerre kadar üzüldüler mi ? bu rezilliği japonlar yapsa adamlar harakiri yapar....
    Cevapla
  • zeki 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda onur var
    Cevapla
  • anlayabilirsiniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Binanın sağlam olup olmadığını anlamak mümkün. taşıyıcı sütunlara gidin, parmağınızla taş parçalarını dökebiliyorsanız binanız tamamen çürükdür. ayrıca demirlere de bakın. demirler standarttan ince ise yine binanız son derece çürükdür. gerçi parmağınızla sütunların betonunu dökebiliyorsanız demirler sağlam olsa da işe yaramaz. zeminde çok önemli. zemin için küçük bir araştırma yaparsınız, bulunduğunuz bölge su kaynaklarına yakın mı, veya çökme alanı mı, veya kumlu mu, zeminde su var mı. bunların hepsi önemli bir etkendir.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 10 senedir yapındenetim laboratuvarında çalışıyorum demekki bizim on binlerce liralık ölçüm cihazlarımız hiç bir işe yaramıyomuş karot almadan sıyırma yapmadan röntgen çekmeden de sağlamlık testi yapılıyormuş yav arkadaş ağzı olan konuşuyor
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde mi anlayacağız binanın sağlam olup olmadığını? Taşıyıcı sütunlarda sıva boya var nasıl taşını kontrol edecez? Hadi bunu yaptık diyelim demir betonun içinde ya, onu nasıl görecez? Hadi gördük diyelim demirin standardı ne, olması gereken kalınlık ne kadar?
    Cevapla
  • Emel 3 yıl önce Şikayet Et
    Konyada sultan mesud mah. Cemre sitelerinde ailemin yasadigi hususu bir yetkili gorur de el uzatir.dusuncesiyle buradan yazmak istiyorum. Gecen yil agustos ayinda evlerinin yikilma tehlikesi oldugunu soyleyerek belediye tarafindan ev muhurlendi. Sonra patlayan bir kolonun diger kolonlara da zarar verdigi gerekcesiyle binanin riskli oldugu bildirildi. Binayi yapan muteahhidin kendisine binayi guclendirme yetkisi verildi. O ise sadece bodrum katta guclendirme yapti. Cimere yazdik 25 .10.2020 tarihinde cevre ve sehircilik bakanligina sevk edildi diye bildirim gelmis. Cevre ve sehircilik bakanligi binada mal ve can kaybi.yasanmadan konuya el atmalidir
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye acıma.sizlere merhamet etmeyene sende merhamet etme.sonra üzülen, ağlayan olursun.eğer hala hayatta isen.O mütahit lüx arabalara binecek, sen enkaz altında.yokya.git ver mahkemeye.heryeri ara.asla pes etme.sen ağlayacağına o ağlasın.keriz olma.
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Burası ya da cimer konunun muhatabı değil. Güçlendirme yapan müteahhit önce projesini yaptırmalı sonra yapı denetim gözetiminde güçlendirmeyi yapmalı. Kafasına göre sadece bodrum kata güçlendirme yapamaz. Müteahhit binayı çürük yapmışsa hatasını düzeltmek zorunda. Ayrıca yapı denetim firması nasıl o çürük binayı kabul etmiş? İşiniz duygusala bağlı bence kardeşim. Ev sahipleri güçlendirme için para vermiyor, müteahhit benden bu kadar deyip paraya kıymıyor. Birde çevre ve şehircilik bakanlığı bu işte yetkili değil. Müteahhit ile anlaşamazsanız ancak mahkeme çözer galiba. iyisi mi hem belediyeyi hem müteahhiti mahkemeye verin gitsin.
    Cevapla
  • Yami 3 yıl önce Şikayet Et
    Denizli 1. Derece deprem bölgesi. Bazı yerlerde 15 kat binalar var bunlara TOKİ dahil olmak üzere. Allah için izin veren neye göre verdi. Yapan neye göre yaptı. Alan da zaten akıl aramak ahmaklık. Bu kadar insan hayatının ucuz olduğu bi ülke olamaz.
    Cevapla
  • Yami 3 yıl önce Şikayet Et
    Vanli kardeşim Japonya ile her konuda uarışıyoruz. Sende haklısın. Orda ki hangi sistemi gördün. Hoş orda 8-9 şiddetinde olan deprem burda İzmirde olsaydı veya geçtim onu bu olan şiddet sadece 15 değil 45 sn veya 1 dk sürseydi. Düşünmesi bile kötü.
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tetovali kardeşim yanlış şeye dikkat etmişsin.
    Cevapla
  • Tetovali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkattttt ettim avukat olarak burada saga sola sava acmasini mi öğütluyorsun vanli.
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki Japonya ya yolun düşmemiş. Bu kadar çok sallanan deprem bölgesine gökdelen dikmişler diye Japonları mahkemeye verirsin sen şimdi.
    Cevapla
  • Yami 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn Ottomans deprem olmadan TOKİ lerde çatlak oluştu depremi düşünmek bile istemiyorum. Araştırın haberleri duruyordu. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle yazmayın. En aciz olduğumuz konulardan biri de bu.
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Tokinin binalari standartlarin ustunde kalite insaattir o yuzden rahat ol sikinti esas sikinti manisa gelenbe fayi o pis vuracak ama herkes uyuyor ne yazikki bide bingol yedisu fayi keza oda ayni sekilde bunlar 7 veya ustu deprem olusturacak kesinlikle hemde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı