19 yıl önce öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın cinayeti çözüldü
İstanbul, İçerenköy'deki evinde 2001 yılında vahşice öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın katil zanlıları yakalandı. Olay yerinde bulunan saç tellerinin günümüz teknolojisiyle bir kez daha incelemesiyle zanlılar tespit edildi. Hande'nin babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehriban Çinkitaş gözaltına alındı.

Kadıköy, İçerenköy'de 4 Ocak 2001 yılında meydana gelen olayda 6. sınıf öğrencisi Hande Çinkitaş, evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu.
Polis olayla ilgili yaptığı incelemede küçük kızın başına bir çekiçle vurularak öldürüldüğünü ayrıca boğazının ve sağ bileğinin kopma noktasına gelinceye kadar kesildiğini tespit etti. Şüpheli ya da şüphelilerin Hande Çinkitaş'ı 13 yerinden bıçakladığı belirlendi.
Polisin bu güne kadar yaptığı çalışmada katil ya da katillere ulaşılamamıştı.
DNA İNCELEMESİNDEN SONUÇ ALINAMAMIŞTI
Olay yerinde yapılan incelemede Çinkitaş'ın avucunda saç telleri bulunmuştu. Ancak bu saçlarda yapılan incelemede yabancı bir kişiye ait herhangi bir DNA örneği bulunamamıştı.
Hande Çinkitaş'a ait olduğu tespit edilen bu saçların katil yada katiller tarafından cinayetin ardından makasla kesildiği ve cinayet mahalline dağıtıldığı belirlenmişti. Ayrıca kapıda zorlama izinin olmaması katilin tanıdık biri olabileceğini gösteriyordu.
YENİ DNA TESTİ CİNAYETİN ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLADI
Polisin hiç kapatmadığı dosyada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin çalışması sonucu saç tellerinin günümüz teknolojisiyle bir kez daha incelemesiyle şüpheliye ulaşıldığı öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin sorgusu Gayrettepe'de devam ediliyor.
BABA VE ÜVEY ANNE ŞÜPHELİ OLARAK GÖZALTINDA
Cinayet Büro Amirliği tarafından baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehriban Çinkitaş gözaltına alındı. Şüphelilerin 4 gün boyunca Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandığı öğrenildi. Cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen şüpheliler adliyeye sevk edilecekler.
-
Ayşegül yenilmez 4 yıl önce Şikayet EtNasıl kıyar bir Baba evladına bu kadın yıllarca bütün TV kanallarına çıktı senin gibi babaların Allah belasını versin inşallahBeğen
-
Bülent 4 yıl önce Şikayet EtLanet olası isviçre yasalarından kurtulup özümüze dönmemiz lazım.Beğen Toplam 1 beğeni
-
nettce 4 yıl önce Şikayet Etyıllar 9 yaşında önce bir kız çocuğu öldürülmüştü, üvey babası "kızımın gördüğü son kişi o oldu, onun göreceği son kişi de ben olucam" diye havalı bir cümle kurmuştu, üvey babanın katil olduğundan şüphelenmiştim, olabiliyormuş demekki.Beğen Toplam 1 beğeni
-
《K●NYALI》 4 yıl önce Şikayet Etsorgulayan ekipler canimli cicimli sorgularsa olacağı bu. yok insan hakları yok avukat hakkı. çocuğu öldürülen biri feryat figan ortalığı kaldırır. ölene kadar katilin bulunması için yanar dönerBeğen Toplam 3 beğeni
-
Turk 4 yıl önce Şikayet EtHaftalarca gercegin pesinde programinda izledik 3 yil once net bir sekilde katil baba ve uvey anneydi.kac kere gozaltina aldilar ama sonuc cikmamisti.19 yil once Kanada dan ekip gelmis bu aileici bir olay demis.Bunca yil bunun sonucunu cikaramamak onceki gorevlilerin sucu.Oz annesinin feryadi hala gozumuzun onunde.Serap hanim ustune gitmese ustu kapanmisti.Beğen Toplam 3 beğeni