Deprem paylaşımlarından sonra soruşturma başlatılmıştı! Örnek karar...

İzmir’de yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı olumsuz paylaşımlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Neriman K., isimli şahıs hakkında örnek bir karar verildi. Gözaltına alınan şahıs hakkında savcılığın talebi üzerine nöbetçi hakimlik, deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim ve seminer alması yönünde adli kontrol hükümleri uygulandı

Deprem paylaşımlarından sonra soruşturma başlatılmıştı! Örnek karar...
Deprem paylaşımlarından sonra soruşturma başlatılmıştı! Örnek karar...
GİRİŞ 05.11.2020 20:29 GÜNCELLEME 05.11.2020 21:40

İzmir’de yaşanan depremin ardından şüpheli Neriman K., tarafından sosyal medya hesabından olumsuz paylaşımlar yapıldı.

Bu paylaşımlarla ilgili olarak çok sayıda ihbarın yapılması üzerine savcılık tarafından Neriman K., hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçundan soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Neriman K., savcılığa sevk edildi.

ÖRNEK BİR TALEPTE BULUNDU

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Furkan Okudan, şüpheli Neriman K.’yi, ifadesini aldıktan sonra İl Afet Müdürlüğü bünyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim/seminer alması yönünde adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

HAKİMLİK TALEBİ KABUL ETTİ

Savcılığın talebini değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul ederek şüpheli hakkında il Afet Müdürlüğü bünyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim/seminer alması şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Hakimlik kararında, şüphelinin adli kontrol kararına uymadığı takdirde hakkında tutuklama kararı verileceğini de belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...