Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan açıklama: Kritik karar...

Son dakika haberi: Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayat geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındığını açıkladı. İşte kritik toplantıdan çıkan kararlar...

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan açıklama: Kritik karar...
Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan açıklama: Kritik karar...
GİRİŞ 16.11.2020 23:45 GÜNCELLEME 16.11.2020 23:45
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

BAKAN KOCA'DAN YAZILI AÇIKLAMA!

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklama yaptı.

Koca'nın yazılı açıklamasında, "Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı" belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika, açıklama

İŞTE ALINAN KARARLAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı açıklaması şöyle

Dünya 11 aydır yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgın, küresel ölçekte yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bugün itibariyle dünya genelinde 55 milyon vaka tespit edildi, 1 milyon 400 bine yakın can kaybı yaşandı.

'SON AYLARDA ÖNEMLİ ARTIŞLARA ŞAHİT OLUYORUZ'

Bu süreçte hiçbir ülkenin bu virüsten bağışık kalması mümkün olmadı. Ülkemizde Mart-Mayıs ayları arasında yaşanan ilk dalganın ardından vaka sayılarını kontrol altına almayı başardık. Ancak son aylarda, tüm dünyadakine benzer bir seyirle, vaka ve ölüm sayılarında önemli artışlara şahit oluyoruz. Bugün birçok ülke kapanma tedbirleri dahil toplumsal hareketleri kısıtlamalarına yeniden başvurmaya başladı.

'İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE...'

Son dönemde sürekli dile getirdiğimiz üzere, tüm Türkiye’de genel bir artış eğilimi mevcut. Ancak İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Bir çok ilimizdeki artış, sağlık kuruluşlarımız üzerindeki baskının da artmasına sebep oluyor. Bilim Kurulunda artış hızının yüksek seyrettiği illerimizin üzerinde özel olarak durduk.

Hastane kapasitelerimize, sağlık çalışanlarımızın koşullarına, uyguladığımız tedavi protokollerine, dünyadaki yeni tedavi seçeneklerine, aşı ve ilaç çalışmalarına yönelik detaylı değerlendirmelerimizi yaptık.

'SOMUT TEDBİRLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ YÖNÜNDE TAVSİYE KARARI ALINDI'

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

KORONAVİRÜS ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR

Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.

 

 

YORUMLAR 130
  • arda 3 yıl önce Şikayet Et
    az semptomlu hastaları takip eden ve kısıtlayan yok yayılmayı önleyemezler birde okullar en büyük tehlike
    Cevapla
  • Turan ALPTEKİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs toplu taşımalarda yayılıyor anlayın artık şunu yaa anlayın be arkadaş ayakta yolcu ve yan yana oturmayı yasaklayın artık. Biz söylemekten bıktık bıktık
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine söyle devamlı söyle istersen otomotiğe bağla. Adamlar anlaaa mı yooor.
    Cevapla
  • Covid Çilesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın Bakanım 15 gün ciddi bir kısıtlama şart ne kadar dikkat etsek de olmadı. Ben virüsü nereden ve nasıl aldığımı bile anlamadım. 3 gündür gece uyku yok her yerim lime lime Allahım yok böyle bir hastalık dedirtiyor. Herkes tedbirlere uymalı bu vicdani bir sorumluluktur fakat hukuki olarak da uymayana anında cezası kesilmelidir. Bende şimdi çıkıp dışarı asansörde komşuya okulda arkadaşa yaysam ne kazanacağım? Ne kadar sınırlama koysanızda en iyisi daha sert tedbir ve sınırlama
    Cevapla
  • garip yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu salgin konusunda bilimsel testler yapildimi.Ornegin ilac alanlar mi daha cok oluyor almayanlar mi?Bulasiciligin olup olmadigini anlamak icin insanlar uzerinde bilimsel gozlemler yapildimi?Olum ve hastaligi agir gecirenlerin istatistikleri var mi?Turkiye de her yil akciger embolisinden 25 30 bin olum gerceklesiyor.Bunun % 20 si gercek teshis edilirken 2020 de bu olumler covid diye mi kayda geciriliyor.Olenlerin ne kadari covid ne kadari farkli bir hastalik olan akciger embolisi.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan insanın kalekteridir karşında ollan seninzengin yada onunu bununu bakmaz karşında olan ödeyene bakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar