Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı? Özel araçla seyahat yasağı geldi mi?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı. Vatandaşlar ise şehirler arası seyahat yasağının olup olmadığını şimdiden araştırmaya başladı. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında şehirler arası seyahat kısıtlamasına ilişkin detaylar...

Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı? Özel araçla seyahat yasağı geldi mi?
Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı? Özel araçla seyahat yasağı geldi mi?
GİRİŞ 21.11.2020 00:28 GÜNCELLEME 21.11.2020 00:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 27 kasım 2020 tarihinde düzenlenen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Yapılan açıklamanın ardından şehirler arası seyahat yasağı var mı sorusu vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Peki şehirler arası seyahat yasağı var mı? işte İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan detaylar...

 

 

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Şehirler arası seyahat yasağına ilişkin İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esas alındı. 

İşte seyahat kısıtlamasına ilişkin genelge detayları;

 

 

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak, Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde İçişleri Bakanlığı'na ait EBAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

GENELGE KAPSAMINDA KISITLAMALAR!

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabilecek.

Restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefon ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilecek

Yeni bir karara kadar hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlanacak, üretim, imalat ve tedarik zincirleri bundan muaf olacak.

Seyircisiz oynanacak spor müsabakalarındaki görevliler, şehirler arası toplu ulaşım aracı görevlileri ile bu araçlarla seyahat edeceğini belgeleyenler kısıtlamadan muaf olacak.

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile sınav görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

YORUMLAR 1
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    tam da istanbul izmit sınırında oturuyorum ya olaya bak komedi kendi arabamla 100 metre gidemicem ama haftaiçi metrobuste ust üste gidenlere bulasmıcak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar