Türkiye'nin konuştuğu olayda kan donduran detay!

Ordu’nun Korgan ilçesinde 14 Kasım’da elleri, ayakları ve ağzı bağlanmış, çarşafa sarılı halde evinde ölü bulunan 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın cinayeti Başsavcılığın titiz çalışmasıyla kısa sürede aydınlatıldı. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde 600 TL para, televizyon ve bir çuval fındık aldıklarını söyledi.

GİRİŞ 21.11.2020 20:27 GÜNCELLEME 22.11.2020 12:26
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Makbule teyzenin cansız bedeninin bulunmasının ardından olay yerinde inceleme yapan savcının dikkatini çevredeki güvenlik kameraları çekti. Savcı mahalledeki kamuya ait ve özel tüm kameraların incelenmesi ayrıca ilçe giriş ve çıkışındaki plaka tanıma sistemiyle bölgeye giriş çıkış yapan araçların tespit edilmesi talimatı verdi.


ŞÜHELİ HAREKETLERİ TESPİT EDİLDİ

Korgan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sarıaliç Mahallesinde Makbule Sarı’ın evinin yakınlarında daha önceden işçi olarak çalışmış H.G. ile S.U.nun olay tarihine yakın zamanlarda şüpheli hareketleri tespit edildi. Soruşturmanın seyri 2 şüpheli üzerine yoğunlaştırıldı. Konuyla ilgili şahısların görüntülerinin yansıdığı farklı yerlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntüleri temin edildi. Saatlerce süren görüntüler titizlikle dakika dakika incelenerek şüpheliler mercek altına alındı.  


Makbule Sarı’nın evinden aldıkları değerlendirilen bir çuval fındık ve televizyona ilişkin görüntü kayıtları elde edildi. Görüntülerin detaylarında şüphelilerin olaydan önce araç kiraladıkları ve plaka tanıma sistemi geçiş görüntülerinin bulunduğu belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca fındık çuvalını taşırken,  yağmaladıkları televizyonu çuval içerisinde çöp konteynerına atarken görüntülerine ulaşıldı.  

Şüphelilerin olay öncesi ve sonrası kiraladıkları araç ile pts geçiş görüntüleri

CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER

Toplanan deliller sonrasında 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin olayla ilgili belirlenen suçları birlikte işledikleri anlaşıldı. Makbule teyzenin evine beraber girdiklerini tespit edilen şüpheliler, cinayeti kabul etti. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde 600 TL para, televizyon ve bir çuval fındık aldıklarını söyledi.

Şüphelilerin aracı kiralamak için televizyon satış görüntüleri

 

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli kişi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 52
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal lan size delikanlı gençlermişsiniz,74 yaşındaki ninenize zulm ederek erkek olmuşsunuz. İnşallah içerde de size bir delikanlılık yapan olur.Namussuzlar. vesselam..
    Cevapla
  • kasımpaşalı.. 3 yıl önce Şikayet Et
    bıktım arkadaş İDAM tek çare yeter artık siyasetciler ne yaparlar.
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    kimbilir kaç suçları var ey yönetenler suçu meslek yapanı salmayın çünkü sonu masumlara zulümdür
    Cevapla
  • Salihoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    idammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    aynı şekilde cezalandırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu