Esenler'e sinema sokağı

Bu yıl birincisi düzenlenen “Esenler Film Günleri”, değerli sinemacıların katıldığı onur yemeği ile sona erdi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'de yapılması planlanan Türkiye'nin en büyük "Kültür Sokağı"nın içerisinde yapılacak 'Sinema Sokağı'nın müjdesini verdi.

Esenler'e sinema sokağı
Esenler'e sinema sokağı
GİRİŞ 23.11.2020 17:38 GÜNCELLEME 23.11.2020 17:38

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Esenler Film Günleri, Azerbaycanlı Yönetmen Elçin Musaoğlu onuruna düzenlenen kapanış yemeği ile sona erdi. Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi'nde düzenlenen yemeğe, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun yanı sıra sinema alanında değerli çalışmaları bulunan yönetmenler, oyuncular ve sinema yazarları katıldı.

TÜRKİYE BİZİM CANIMIZ

Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Elçin Musaoğlu, “Türkiye bizim canımız, burada olmaktan çok mutluyuz. Karabağ Savaşı’nda verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu festivalin daha büyüğü önümüzdeki yıllarda yapılacaktır” şeklinde konuştu.

SİNEMA ÖĞÜT VERMEK İÇİN GÜÇLÜ BİR ARAÇ

Sinemanın öğüt verme açısından oldukça güçlü bir araç olduğundan bahseden Göksu, “Sinema, anlatım aracı olarak oldukça güçlü bir sanat. Anlatılmak istenen birçok öğüt sinema ile aktarılabiliyor. Bu kapsamda Esenler’de yapılmasını planladığımız Türkiye’nin en büyük Kültür Sokağı içerisinde, bir Sinema Sokağı da yapılabilir" ifadelerine yer vererek, Türk sinemasına emek veren oyuncu ve yönetmenlerin film günleri hakkındaki görüşlerini dinledi.

TÜRK SİNEMASINDA KADIN TEMSİLİ

“Türk Sinemasında Kadın Temsili” temasıyla düzenlenen festivalde, konuya yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi. Sinema Yazarı Tuba Özden Deniz ve Yönetmen Vuslat Saraçoğlu’nun katıldığı söyleşide, sinema tarihimizde kadın temsillerinin nasıl var oldukları ve tarihi misyonları ele alındı.

ELÇİN MUSAOĞLU İLE USTALIK SINIFI

Dünyaca ünlü Azerbaycanlı yönetmen ElçinMusaoğlu’nun onur konuğu olarak katıldığı festivalde, ünlü yönetmen sinemaseverler ile "Ustalık Sınıfı" söyleşisinde bir araya geldi. Usta yönetmenin kariyeri ve sinemaya dair bilgi ve tecrübelerinin paylaşıldığı "Ustalık Sınıfı" programı ilgililerinden tam not aldı.

“Esenler Film Günleri” kapsamında, “Nabat, Omar ve Biz, Bağlılık Aslı” filmleri seyirciyle buluştu. Festival kapsamında düzenlenen “Esenler Kısa Film Yarışması”nda dereceye kalan 11 kısa film ise, kısa film seçkisinde gösterildi. Dereceye giren kısa filmlere festivalin açılış programında ödülleri takdim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!